2018-11-13 21:23:55
Φωτογραφία για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πια κύριο θέμα στα διεθνή μέσα, δεν σημαίνει και ότι τα πράγματα πάνε καλά. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία και αν κοιτάξετε συνολικά τις επιδόσεις της την περίοδο 2015-2018, ήταν τουλάχιστον ανεπαρκείς, αν όχι αξιοθρήνητες, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημόσια Τηλεόραση της Σερβίας (RTS).

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.: «Σε μια περίοδο κατά την οποία όλες οι άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες σημείωναν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, η Ελλάδα κόλλησε σε μια κατάσταση διαρκούς στασιμότητας. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρώτοι έξι μήνες του 2015 ήταν απολύτως καταστροφικοί για την ελληνική οικονομία. Ακόμα πληρώνουμε το τίμημα των επιλογών του κ. Τσίπρα εκείνη την περίοδο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει τη σημασία που έχει η στήριξη του ιδιωτικού τομέα και η προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος της ανάπτυξης.


»Αντί να κάνουμε το  περιβάλλον στην Ελλάδα πιο ελκυστικό, μειώνοντας τους φόρους και κάνοντας τη δημόσια διοίκηση πιο αποτελεσματική, η κυβέρνηση περιορίζεται σε μια πολιτική επιλεκτικών παροχών σε όσους θεωρεί εκλογική της πελατεία. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να αναπτυχθεί η οικονομία, αυτός δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Και αν μπορώ να κάνω μια σύγκριση μεταξύ του τι συμβαίνει στην Ελλάδα και του τι συμβαίνει στη Σερβία θα σας πω το εξής: Παρακολουθώ με τεράστιο ενδιαφέρον την πρόοδο που έχει κάνει η σερβική οικονομία τα τελευταία χρόνια και θα ήθελα να επαινέσω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρόεδρο Vučić για τις επιτυχίες του στον τομέα αυτό.

»Η οικονομία αναπτύσσεται, προσελκύει ξένες επενδύσεις και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει μειωθεί. Η γενική αίσθηση που αποκομίζω όταν επισκέπτομαι το Βελιγράδι, αυτήν την πόλη που αγαπώ πολύ, είναι ότι στη Σερβία υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας. Αυτό δεν ίσχυε πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια. Που καταλήγω; Οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς προς όφελος όλων των πολιτών, όχι αποκλειστικά για τους λίγους. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να αυξηθούν οι μισθοί και να εξασφαλιστεί ότι, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, οι νέοι δε θα εγκαταλείπουν τη χώρα για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό», υπογράμμισες ο Κ. Μητσοτάκης.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ