2018-11-14 12:20:41
Φωτογραφία για Σημαντική εξέλιξη στον χώρο του Τύπου - Συνεργασία Σαββίδη με Αλαφούζο...
Κινητικότητα παρατηρείται στον χώρο των εκτυπώσεων, τόσο σε επίπεδο εφημερίδων όσο και εκτύπωσης περιοδικών. Αν και όλο αυτό το διάστημα εξελίσσονται πολλά και διάφορα,

με τα περισσότερα βέλη να στρέφονται κατά της «Ιριδας», που εξακολουθεί να λειτουργεί, η σημαντικότερη εξέλιξη των ημερών σχετίζεται με την απόφαση των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη να αλλάξουν πιεστήριο για την εκτύπωση τόσο του ημερήσιου όσο και του κυριακάτικου «Έθνους». Με βάση τις πληροφορίες, από αυτή τη  εβδομάδα οι εφημερίδες του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ θα τυπώνονται στο πιεστήριο της «Καθημερινής» του Θέμη Αλαφούζου.

Κατά κοινή παραδοχή, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού (και) με τη μετακίνηση του «Εθνους» η εκτυπωτική μονάδα του Αλαφούζου ενισχύεται περαιτέρω, καθώς επί της ουσίας έχει πελάτες το σύνολο των μεγάλων παικτών του ελληνικού Τύπου. Ο βασικός λόγος που οδήγησε τον Ιβάν Σαββίδη στην απόφαση να αλλάξει εκτυπωτική μονάδα έχει να κάνει με την αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επικρατεί στην «Ίριδα». Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν τη μετακίνηση και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές που φαίνεται να έχει εξασφαλίσει για την εκτύπωσή του το «Έθνος» από την εκτυπωτική μονάδα της «Καθημερινής».


Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αξίζει να σημειωθεί ότι στον εκδοτικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη υπάρχει ικανοποίηση για τις κυκλοφορίες του κυριακάτικου «Έθνους», οι οποίες ολοένα και αυξάνονται. Απεναντίας, εξακολουθεί να επικρατεί προβληματισμός για το ημερήσιο φύλλο, που δεν δείχνει να αντιδρά τόσο όσο ανέμεναν οι επιτελείς του. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη της κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου θα ληφθούν περί τα τέλη του χρόνου. Μέχρι τότε το βάρος θα δοθεί στην περαιτέρω ενίσχυση (και με προσφορές) της κυριακάτικης έκδοσης και στην αλλαγή φυσιογνωμίας της ημερήσιας. 

Parapolitika.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ