2018-11-14 17:24:25
Φωτογραφία για Ένωση Αθηνών: Δικαστική διεκδίκηση επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων-Πάσχα και αδείας
Ως Ένωση Αθηνών θέλουμε να προβούμε στις πιο κάτω διευκρινήσεις σχετικά με τα πιο συχνά ερωτήματα που μας θέτουν οι συνάδελφοι-μέλη μας και αφορούν την δικαστική

διεκδίκηση:

Ερώτηση : Πόσα χρήματα διεκδικούμε και από πότε;

Απάντηση : Διεκδικούμε 2.500 ευρώ περίπου από τα Χριστούγεννα του 2016 έως τα Χριστούγεννα του 2018 . Το ποσό για κάθε έναν ο οποίος καταθέσει είναι έως 20 ευρώ, τα οποία εφόσον το αποφασίσει, θα κρατηθούν από τη μισθοδοσία. Προσοχή μόνο όσοι καταθέσουν αγωγή, διεκδικούν τα 2.500 ευρώ.

Ερώτηση : Γιατί δεν πληρώνουν τα σωματεία το κόστος με τα χρήματα ως συνδρομή που παρακρατούν;

Απάντηση : Από τα χρήματα που ως συνδρομή κρατούνται από το κάθε μέλος η αμοιβή δικηγόρου είναι περίπου 0.60 ευρώ το μήνα, από το ποσό αυτό δεν μπορούν να καλυφθούν τα χρήματα του παραβόλου για την εκδικαση της προσφυγής, κυρίως δεν θα προσφύγουν όλα τα μέλη της Ένωσης αλλά μόνο ένα μέρος τους. Ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό ότι το ποσό που απαιτείται για τους χιλιάδες που θα προσφύγουν δεν μπορεί να καλυφθεί από την Ένωση. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική και τα χρήματα που διεκδικούνται αποδοθούν στους συναδέλφους, το ποσό ύψους έως 20 ευρώ θα επιστραφεί σε αυτούς.


Ερώτηση : Να κάνουμε ή να μη κάνουμε προσφυγή ;

Απάντηση : Η Ένωση Αθηνών αποφάσισε να προσφύγει. Ο κάθε συνάδελφος έχοντας πλήρη ενημέρωση από εμάς είναι ελεύθερος τόσο να πράξει ότι θέλει όσο  και ποια προσφορά δικηγορικού γραφείου θα επιλέξει.

Ερώτηση : Οι αστυφύλακες που εξήλθαν 2017 και το 2018 τι κάνουν ;

Απάντηση : Οι Δόκιμοι και όσοι έχουν ονομαστεί Αστυφύλακες κατά τα έτη 2017-2018 δεν συνιστάται να κάνουν τώρα αγωγή για την διεκδίκηση δώρων διότι α) το χρονικό διάστημα φοίτησης τους στη Σχολή, αποζημιώνονται με ειδικές διατάξεις, ενώ β) εφόσον ονοματίστηκαν πρόσφατα Αστυφύλακες, οπότε μισθοδοτούνται με τα ειδικά μισθολόγια, δεν έχουν ζήτημα παραγραφής. Συνεπώς συνιστάται να μην βιαστούν.

Ερώτηση : Διασφαλιζόμαστε αν κάνουμε αίτηση προς τη διαχείριση χρηματικού;

Απάντηση : Η αίτηση προς την Διεύθυνση Μισθοδοσίας της Υπηρεσίας διακόπτει την παραγραφή επί 6μηνο, εντός του οποίου πρέπει να ασκηθεί αγωγή. Συνιστάται η κατάθεση αγωγής αντί αίτησης γιατί :

α) σε περίπτωση  αιτήσεως δεν λύνεται το ζήτημα, αλλά απλά μετατίθεται για το πρόσφατο μέλλον και

β) δεν πιθανολογείται ακόμα το πότε θα εκδοθεί θετική απόφαση από το ΣτΕ, οπότε να αποφευχθεί η αγωγή χωρίς κάποια παραγραφή χρημάτων.

γ) λόγω της πρόσφατης απάντησης του Α.Ε.Α. στις αιτήσεις αυτές, εμείς προκρίναμε τη λύση των προσφυγών ως καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας.

Η κατάθεση πρέπει να γίνει έως τις 20 Νοεμβρίου 2018

     Για όποιον θέλει να συμμετάσχει μπορεί να προσκομίσει τα επισυναπτόμενα έγγραφα στα γραφεία της  Ένωσης Αθηνών ( οδός  Χαλκοκονδύλη 37-4ος όροφος- τηλ. 2105236302)

Καθημερινές από Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-16.00 και Σάββατο 10.00-13.00.

  

                                                             Για το Δ.Σ.

                      - Ο -                                                                                  - Ο -

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                              

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                              ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ