2012-06-08 14:32:03
Φωτογραφία για Οδηγός για εμάς τα παιδιά
Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» όπου αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και στον τρόπο που έχει επενδύσει ο «Δικέφαλος» για το μέλλον.

Για τον Σταφυλίδη: «Σίγουρα ο Σταφυλίδης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να ενταχθούν νέα παιδιά στην πρώτη ομάδα. Για μας ήταν δεδομένο ότι μπορεί να κάνει αυτή την πορεία. Αλλά η πρώτη ομάδα αποφάσισε για το πώς θα κινηθεί για αυτόν».

Για την ενσωμάτωση παιδιών από την ακαδημία στην ανδρική ομάδα: «Μεγάλη κίνηση ήταν αυτή της Μεσήμβριας, αφού έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους της πρώτης ομάδας να βλέπουν από κοντά τα παιδιά της Κ20 και της Κ17. Στο παρελθόν ρωτούσαν εμάς για τα παιδιά χωρίς να έχουν οι ίδιοι άποψη. Αυτό ήταν το κλειδί».

Για τον Παναγιωτούδη: «Ο Παναγιωτούδης εκτός από χαρισματικός ποδοσφαιριστής και συγκροτημένο παιδί είναι και εξαιρετικός μαθητής. Στοχεύουμε στο να τους κάνουμε καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά βλέπουμε και το ανθρώπινο θέμα. Παιδιά διαβάζουν μέσα στο αυτοκίνητο για να έρθουν στην προπόνηση και είναι μαθητές του 20».


Για την απώλεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου: «Το 2006.2007 είχα πάει στον Πιερικό και τον έμαθα. Παρότρυνα τον κ. Σαράφη να τον δει, αλλά υπήρχαν πολλά προβλήματα εκείνη την εποχή στην ομάδα, ειδικά οικονομικά. Τον ήθελαν ομάδες από Αγγλία και Ισπανία. Τελικά κατέληξε στον Ολυμπιακό με πάνω από 60.000 ευρώ τον χρόνο. Για ένα 14χρονο παιδί είναι πάρα πολλά. Στον Ολυμπιακό δεν έπαιζε, αλλά πήρε 2 εκ. ευρώ από τη Σάλκε» και συνέχισε λέγοντας πως::

«Πλέον τέτοια παιδιά θα μπορούν να απορροφούνται γιατί έχει αναμορφωθεί η ακαδημία που ξεκίνησε στην τριετία και τώρα ήρθε η εποχή της υλοποίησης. Οδηγός για εμάς είναι τα παιδιά και οι προτάσεις πλέον έρχονται από μόνες του για έρθουν παιδιά στην ακαδημία».

Για τις ακαδημίας του ΠΑΟΚ και τη συνεργασία με την πρώτη ομάδα: «Για μένα υπάρχουν εξαιρετικά παιδιά, απλώς δια λέγονται τα πιο έτοιμα παιδιά. Είναι πολύ πιο εύκολο σε ένα αριστερό μπακ να διεκδικήσει μια θέση παρά για έναν σέντερ φορ. Όταν ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την συγκεκριμένη κίνηση δεν υπήρχε κρίση στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ το 2008 ξεκίνησε από μόνος του έτσι ώστε να έρθουν παιδιά κα να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Η πρώτη ηλικία που βγαίνει είναι η 1997 αμιγώς του ΠΑΟΚ. Τα παιδιά που είναι 14-15 χρονών επιλέχθηκαν γιατί διακρίθηκαν ως οι καλύτεροι του νομού τους. Η πρώτη που βγαίνει αμιγώς ως φουρνιά της ακαδημίας ΠΑΟΚ είναι αυτή του 1997».

Για τη θέση του ίδιου στις ακαδημίες: «Η αρμοδιότητά μου σταματάει στην προετοιμασία των παιδιών τόσο εγκεφαλική όσο και σωματική, αλλά για την πρώτη ομάδα άλλοι είναι οι υπεύθυνοι. Οι γονείς αν δεν ξέρουν θα πρέπει να ενημερωθούν και να μάθουν για την ακαδημία μας. Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας μιλάνε από μόνα τους».

Για το θέμα που προέκυψε με τον ΑΟ Μεσήμβριας: «Για το κομμάτι που

μου αναλογεί μπορώ να εκφράσω άποψη. Ο ΑΟ Μεσήμβριας όντως είχε ζητήσει ένα γήπεδο δικό μας. Εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε την ανάπτυξη συνεργασίας, αλλά να μας δώσουν και το γήπεδό τους που πληροί τις προϋποθέσεις που θέλουμε για την Κ17. Η σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη γιατί μπορούμε να τους δώσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία σε αυτούς».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ