2018-11-15 09:39:14
Φωτογραφία για Απειλές από Μ.Τσαβούσογλου: «Ή θα λύσουμε διπλωματικά με την Ελλάδα το θέμα της υφαλοκρηπίδας ή με πόλεμο... »
Νέα επίθεση με πολεμικές απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu σχετικά με το δικαίωμα τηςνα επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα.

«Αυτό το ζήτημα θα το λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή θα το πάμε στο δικαστήριο; Για μας υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Εάν η εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή τότε θα είναι μια μονόπλευρη επιλογή. »

Εννοώντας ξεκάθαρα ότι υπάρχει η επιλογή του πολέμου

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, ο Cavusoglu υποστήριξε ότι το θέμα του Αιγαίου είναι πιθανό να πάει για συζήτηση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Cavusoglu ανέφερε ότι στο θέμα των νησιών του Αιγαίου έχει γίνει η κατάλληλη ενημέρωση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και έχουν δοθεί όλες οι εξηγήσεις.


«Μέχρι την κρίση των Ιμίων του 1996 ό,τι έγινε, έγινε. Μετά από αυτό καμιά κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει καμιά ντε φάκτο ή νομική αλλαγή σε κανένα από τα νησιά αυτά» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος δέχθηκε για ακόμα μια φορά επίθεση από κεμαλιστές βουλευτές που επανέφεραν τους ισχυρισμούς του περί των «18 νησιών που έχουν κατακτήσει οι Έλληνες».

Όσον αφορά τις διερευνητικές συνομιλίες ο Cavusoglu τόνισε ότι αυτές άρχισαν πριν έρθει το κόμμα του στην εξουσία από την περίοδο που πρωθυπουργός ήταν ο B. Ecevit.

«Γιατί ξεκίνησαν; Για να επιλυθούν τα προβλήματα της υφαλοκρηπίδας και των χωρικών υδάτων με την Ελλάδα. Αυτό το ζήτημα θα το λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή θα το πάμε στο δικαστήριο; Για μας υπάρχει μια ακόμη επιλογή. Εάν η εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή τότε θα είναι μια μονόπλευρη επιλογή. 

Αυτό είναι άλλο ζήτημα. Αυτό το θέμα θα το πάμε και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας με μια έκθεση» υποστήριξε ο Cavusoglu

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας πως η θέση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη.«Η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε ποτέ και δεν θα έχει ούτε από δω και πέρα πολιτική «δώσε το και γλίτωσε στο Κυπριακό»«Τί είπαμε πέρσι στο Κραν Μοντάνα; Εκείνοι που λένε μηδέν εγγυήσεις και ασφάλεια να ξυπνήσουν από το όνειρο, είπαμε. 

Που είπαμε εμείς «δώσε το και γλίτωσε»;Αυτά τα θέματα τα προχωράμε μαζί με την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Τέτοια πολιτική δεν είχαμε ποτέ. Και δεν θα έχουμε ούτε και από δω και πέρα» υπογράμμισε ο κ.Cavusoglu.

ΠΗΓΗ: https://www.pronews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ