2018-11-15 13:23:00
Φωτογραφία για ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΡΛΙΝΑ
Αναλυτές και επενδυτές περίμεναν χθες, μετά την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από το Υπουργικό συμβούλιο, ένα ράλι της στερλίνας. Τους διαψεύδει η πραγματικότητα των ηχηρών παραιτήσεων, η οποία θέτει σε κλοιό πιέσεων όχι μόνο την Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, αλλά και το βρετανικό νόμισμα. 

Το βρετανικό νόμισμα υποτιμάται περίπου 1,5% έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, με την ισοτιμία στις 88,38 πένες ανά ευρώ, ενώ υποχωρεί στον ίδιο βαθμό έναντι και του αμερικανικού, με την ισοτιμία στα 1,2783 δολάρια ανά στερλίνα. Πρόκειται για τη  μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά εδώ και περίπου δύο μήνες. 

Καθώς το νόμισμα δέχεται σφυροκόπημα, τα κρατικά ομόλογα λειτουργούν ως καταφύγιο για τους επενδυτές της χώρας. Η απόδοση του 10ετους Gilt υποχωρεί 13 μονάδες βάσης στο 1,38%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Αύγουστο του 2016, όταν οι αγορές προσπαθούσαν ακόμη να χωνέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο δείκτης μεταβλητότητας της στερλίνας κάνει άλμα σε επίπεδα, που είχε επίσης να συναντήσει εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ