2018-11-15 15:28:32
Φωτογραφία για Ζητείται Ψεύτης: Όλο το παρασκήνιο πίσω από την ματαίωση της παράστασης...
Τεράστια έκταση παίρνει το θέμα με τη ματαίωση της παράστασης Ζητείται Ψεύτης στο Θέατρο Παλλάς με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σεφερλή. Φαίνεται πως οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι τελικά ο ίδιος ο Μάρκος και οι Θεατρικές Σκηνές, καθώς διαφώνησαν σε βασικά πράγματα Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης ανέφερε "Στη Φωλιά των Κου-Κου":

«Το σημαντικό ραντεβού έγινε την 1η Αυγούστου, Εκεί συμφώνησαν το θέατρο και ο Μάρκος Σεφερλής για πολλά πράγματα, δεν υπέγραψαν συμβόλαιο, έκαναν προσύμφωνο. Πριν από μία εβδομάδα ήρθε στις Θεατρικές Σκηνές ένα επίσημο έγγραφο από τον δικηγόρο του Μάρκου Σεφερλή, στο οποίο ζητούσε τα εξής:

1) Να έχει άποψη για το εικαστικό της μαρκίζας και να έχει και δική του αφίσα μόνος του, 

2) Ο Μάρκος Σεφερλής ζήτησε μισθό συν ποσοστά και 50,000 ευρώ ως εγγύηση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τώρα ζήτησε κάτι παραπάνω, 

3) Επειδή οι Θεατρικές Σκηνές είχαν ζητήσει από τον Μάρκο Σεφερλή να μην κάνει τίποτα θεατρικό από το τέλος της καλοκαιρινής του περιοδείας μέχρι το ανέβασμα της παράστασης τον Φεβρουάριο, ο δικηγόρος του ηθοποιού ζήτησε να ανεβάσει ο Μάρκος μια παιδική παράσταση στο Περοκέ τους μήνες Δεκέμβριο – Ιανουάριο, 


4) Οι πρόβες θα έπρεπε να γίνονται πρωί, αφού ο Μάρκος θα έπαιζε στο Περοκέ το βράδυ».

Από το περιβάλλον του Μάρκου Σεφερλή, ο Γιάννης Πουλόπουλος μετέφερε τα εξής: «Δεν υπογράφηκε συμβόλαιο με συγκεκριμένους όρους από καμία πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αθέτηση συμφωνίας».

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Γκαγκάκη, με τον ρόλο του συμβούλου επικοινωνίας των «Θεατρικών Σκηνών», αποκάλυψε τι συνέβη μεταξύ του διάσημου ηθοποιού και της παραγωγού εταιρίας, μιλώντας στο «Πρωινό»:

«Αυτή είναι μία παράσταση που ξεκίνησε να προγραμματίζεται από πέρυσι την Άνοιξη. Δε σας κρύβω ότι είναι μια παράσταση για την οποία οι “Θεατρικές Σκηνές” έφαγαν πάρα πολύ... ξύλο από άλλους ανθρώπους του θεάτρου. Θεωρήθηκε κάτι πολύ ανατρεπτικό με την υφή που έχει ο Μάρκος σαν ηθοποιός, που όλοι τον θεωρούμε εξαιρετικό. Παρόλα αυτά που στηρίξαμε πάρα πολύ και ξεκίνησε να προετοιμάζεται. Φέραμε μια διαφημιστική εταιρία να προετοιμάζει την επικοινωνία. Η συμφωνία από όσο ξέρω και από όσο μπόρεσα να δω ήταν πολύ συγκεκριμένη. Υπήρξαν κάποια προσύμφωνα με τους ηθοποιούς, τα οποία είχαν τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι περίπου την 1η Αυγούστου έγινε ένα ραντεβού που ζητήθηκαν διαφορετικά δεδομένα, παρά το προσύμφωνο. Ήταν κυρίως οικονομικά και αφορούσαν στοιχεία εγγύησης και αφορούσαν και την επικοινωνία, που μέχρι τότε δεν υπήρχε, γιατί ήταν μια πρόταση δική μου σιγά σιγά να “χτίσουμε” επικοινωνιακά κάτι. Το ξέρετε πολύ καλά πώς “χτίζω” αυτά τα πράγματα. Προφανέστατα όλα αυτά άλλαξαν από τον κύριο Σεφερλή. Είναι δεδομένο αυτό, τι το συζητάμε; Συμφώνησε στην πρόταση και μάλιστα υπερθεμάτισε να κρατηθεί και λίγο μακριά κάποιους μήνες από το θέατρο, δηλαδή το φθινόπωρο αυτό μέχρι τον Φεβρουάριο, ώστε να αλλάξουμε την εικόνα του και να έρθουμε με μια καινούργια προσδοκία για αυτό που θα παίξει. Συμφώνησε απόλυτα και αμέσως μετά υπήρξαν κάποια νέα ζητούμενα οικονομικά τα οποία έγιναν και δεκτά μάλιστα» ανέφερε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Τα καινούργια δεδομένα του Αυγούστου, που αφορούσαν κάποιες εγγυητικές οικονομικές κινήσεις, έγιναν δεκτά. Αμέσως μετά προχωρήσαμε σε φωτογράφιση και εκεί ξεκίνησε μια ιστορία λίγο περίεργη, η οποία αφορούσε τη μαρκίζα, μιας και το υλικό για τις φωτογραφίες που τις έχω στη διάθεσή μου, είναι βεβαίως μια σύνθεση όλων των πρωταγωνιστών, αλλά δεν έγιναν δεκτές. Και το πιο βασικό είναι ένα νέο δεδομένο που έλεγε ότι θα γίνουν 40 παραστάσεις μέσα στα Χριστούγεννα στο θέατρό του, ενώ είχε αναφέρει πως θα έκανε μέσα στα Χριστούγεννα μία παράσταση παιδική, το οποίο και επιτρέψαμε. Αυτό ερχόταν σε άμεση αντίθεση σε αυτό που είχαμε πει μέχρι τότε για να αλλάξουμε την εικόνα του. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο δεν συμφώνησε κανείς με κανένα. Τα νέα δεδομένα ήταν τρία. Πρώτο ότι θα γίνει κανονική παράσταση (στο θέατρό του) το οποίο επικοινωνιακά εγώ μπορώ να σου πω ότι είναι τερατώδες, όπως το κρίνω εγώ. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει θέμα μαρκίζας και μάλιστα εγγράφως. [...] Το θέμα είναι πολύ συγκεκριμένο, μιας και μιλάμε για το “Παλλάς”, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανένα άλλο θέατρο. Οι μαρκίζες έχουν συγκεκριμένη υφή, χαρακτήρα και αισθητική. Η αλήθεια είναι ότι η πρόθεση δεν ήταν να προτάσσονταν το όνομα του πρωταγωνιστή αλλά το έργο, ο δημιουργός κ.ο.κ. Υπάρχει ξεκάθαρο ζητούμενο στις φωτογραφίες και τη μαρκίζα να είναι ένα το πρόσωπο. Και πέρα από αυτό υπήρξε και ένα άλλο οικονομικό ζητούμενο, το οποίο ήταν η προκαταβολή των εγγυητικών ποσών. Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, μιας και δεν γνωρίζω το κομμάτι το οικονομικό. Οι ειδήμονες όμως είπαν ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα θεατρικά δεδομένα. Αυτό ήταν το ζητούμενο για να μπουν οι τελικές υπογραφές» συνέχισε η ίδια.

Μάλιστα, η Κατερίνα Γκαγκάκη ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει κανενός είδους νομική διαμάχη μεταξύ των «Θεατρικών Σκηνών» και του Μάρκου Σεφερλή, ενώ ανέφερε πως οι παραγωγοί του «Παλλάς» που έχουν τα δικαιώματα του έργου «Ζητείται Ψεύτης» δήλωσαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα παραχωρήσουν και να ανέβει η παράσταση σε όποιο θέατρο επιθυμεί ο Μάρκος Σεφερλής.

http://www.tvnea.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ