2018-11-15 19:07:17
Φωτογραφία για Σπείρα στην Καρδίτσα είχε αφαιρέσει δεκάδες μετασχηματιστές
Στην σύλληψη οκτώ ατόμων προέβη την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας, για κλοπή χαλκού από μετασχηματιστές της

ΔΕΗ.

Για το λόγο αυτό παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειακό Δ/ντη Θεσσαλίας κ. Καραπιπέρη, τον Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας κ. Κατέρη και τον Διοικητή του τμήματος Ασφαλείας κ. Τσακανίκα.

 Όπως τονίστηκε από τον κ. Καραπιπέρη, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς η συγκεκριμένη σπείρα, όλοι τους Ρομά, που αποτελείται από δύο ακόμα τουλάχιστον άτομα, που αναζητούνται, είχε προβεί συνολικά σε 133 κλοπές μετασχηματιστών, προκαλώντας ζημιές συνολικού ύψους 480.000 ευρώ στην ΔΕΗ αλλά και πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε Δήμους ΤΟΕΒ, αγρότες κ.λ.π.

Κατά την σύλληψή τους που έγινε στην περιοχή της Πασχαλίτσας είχαν προβεί σε κλοπή μετασχηματιστών και όδευαν προς πώληση του χαλκού, από τον οποίο θα αποκόμιζαν περίπου 200 ευρώ ανά μετασχηματιστή, τουτέστιν 1.000 ευρώ συνολικά.


Από τους συλληφθέντες που σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο ένας είναι από την περιοχή των Φαρσάλων και οι υπόλοιποι από την Καρδίτσα.

Η επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, την οποία συνεχάρη ο κ. Καραπιπέρης, ήταν τουλάχιστον ενός μήνα και υπήρξαν πολύ μεγάλες δυσκολίες για να φθάσουν οι αστυνομικοί στη σπείρα και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Πλέον γίνεται προσπάθεια να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές να φθάσουν στους κεντρικούς αποδέκτες των κλοπιμαίων για αυτό έχουν κινηθεί και διαδικασίες όπως άρση απορρήτου τηλεφωνικών κλήσεων και άλλες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ