2018-11-16 11:17:22
Φωτογραφία για Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.-Μ για τον εγκλωβισμό στρατιωτικών σε κέντρο μεταναστών
Της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου-Μαγνησίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού έντυπου τύπου και των τηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Μαγνησίας, έντονη κινητικότητα και διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα στο κέντρο μεταναστών «ΜΟΖΑΣ», την 9η Νοεμβρίου 2018, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό-αποκλεισμό των συναδέλφων, που επιτηρούν το κέντρο.

 Γεγονότα σαν το προαναφερθέν, όπου στελέχη των ΕΔ καλούνται να εκτελούν τέτοιες υπηρεσίες χωρίς κάποια ειδική εκπαίδευση προκειμένου να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσης αυτού του είδους, θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του εμπλεκόμενου προσωπικού και κρούουν τον κώδωνα της αναγκαιότητας για άμεση αποδέσμευση των Ε.Δ. από τέτοιου είδους απαιτήσεις.

Αποστολή των Ε.Δ. δεν είναι να αναλώνονται σε θέματα διαβίωσης, συντήρησης και κοινωνικοποίησης μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας,  εφόσον  άλλοι κρατικοί φορείς είναι οι πλέον αρμόδιοι. Αποστολή τους είναι να εξασφαλίζουν την άμυνα της χώρας, να υπερασπίζουν την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα, τομείς, για τους οποίους έχουν εκπαιδευτεί και καταρτιστεί και πλέον είναι καιρός να επικεντρωθούν απρόσκοπτα σε αυτούς.   


Όσον αφορά στο μείζον πρόβλημα της μετανάστευσης που πλήττει τη χώρα, πάγια θέση τόσο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. όσο και της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.-Μ. προς την ιεραρχία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παραμένει  η απαγκίστρωση των Ε.Δ. από το συντονιστικό ρόλο της  διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

    Πρόεδρος

Βασίλειος Δερβίσης

Ο

Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Τσιοπράς
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ