2018-11-16 12:33:24
Φωτογραφία για Κατερίνα Εξερτζόγλου: Η καλλιτέχνιδα που θα διαχειρίζεται τους Κοινοτικούς Πόρους στο υπ. Εργασίας
Η διαδρομή της 33χρονης Κατερίνας Εξερτζόγλου από τη θέση της ειδικής συμβούλου -

γραμματέως έως την ανάληψη των κρίσιμων καθηκόντων στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Αλλων Πόρων -Οι σπουδές στην Ψυχολογία και η διατριβή στα κινηματογραφικά... βαμπίρ

Γεννημένη… καλλιτέχνιδα με ειδικότητα στο σινεμά, είναι η νέα Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας. Η 33χρονη Κατερίνα Εξερτζόγλου, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, διαδέχτηκε την περασμένη Παρασκευή τον Χαρίλαο Φλώρο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του χωρίς να επικαλεστεί κανέναν απολύτως λόγο.

Η είδηση για την τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Εξερτζόγλου, άφησε άναυδους ακόμα και τους υπαλλήλους του υπουργείου καθώς πολλοί από αυτούς δηλώνουν απόλυτα αιφνιδιασμένοι από την απόφαση. Ο λόγος; Η 33χρονη ψυχολόγος, μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ειδική σύμβουλος στο γραφείο της πρώην Γ.Γ Κοινοτικών Πόρων Άννας Δελαπόρτα, εκτελώντας χρέη γραμματέα σε διάφορες επιτροπές. Πολλοί συνάδελφοί της, τότε, υποστήριζαν ότι τα καθήκοντα της περιορίζονταν στο να σηκώνει τα τηλέφωνα.


 

Όταν η κυρία Δελαπόρτα αποχώρησε από την γενική γραμματεία το 2015 λόγω αλλαγής της Κυβέρνησης, την θέση της πήρε η κυρία Δήμητρα Χαλικιά η οποία κράτησε την Κατερίνα Εξερτζόγλου στην γραμματεία της. Λέγεται μάλιστα, ότι κάποια στελέχη της υπηρεσίας που την γνώριζαν, από την Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης του ΕΣΠΑ, διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της να την διατηρήσει στη θέση της. Όταν παραιτήθηκε η κυρία Χαλικιά, η κυρία Εξερτζόγλου παρέμεινε στην Γραμματεία επί θητείας Χαρίλαου Φλώρου. Με τον ανασχηματισμό και την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου από τον κ. Ηλιόπουλο, έγινε σύμβουλος στο Γραφείο του σημερινού υφυπουργού.

Η Κατερίνα Εξερτζόγλου αν και έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το θέαμα και ο κινηματογράφος είναι το πάθος και η μεγάλη της αγάπη. Μπορεί εκ πρώτης όψεως, οι σπουδές της να μην έχουν σχέση με «κοινοτικά προγράμματα» και «εργασιακά», όπως υποστηρίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, όμως έχει κάνει θεατρικές σπουδές στο εξωτερικό, έχει εργαστεί ως κριτικός κινηματογράφου σε διαδικτυακά περιοδικά και συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους. Έχει επίσης μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση με θέμα της διπλωματικής εργασίας της «Τα βαμπίρ στον κινηματογράφο και η ένταξή τους στην ποπ κουλτούρα: Από το Nosferatu του Friedrich Wilhelm Murnau στο Twillight της Catherine Hardwicke».

   

Ακόμα και η εμφάνισή της στο υπουργείο πάντως, θύμιζε κάποιες φορές περισσότερο καλλιτέχνη ενώ φημολογείται ότι είχε δεχτεί παραινέσεις από τους ανωτέρους της για να υιοθετήσει ένα πιο υπηρεσιακό στυλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το dress code της συμπληρωνόταν από πολλά σκουλαρίκια, διαφορετικά χρώματα στα μαλλιά της δίνοντας έναν… εναλλακτικό τόνο στην «άχαρη» ατμόσφαιρα του γραφείο του υπουργείου.

Ωστόσο, από την Παρασκευή, η κυρία Εξερτζόγλου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ηλιόπουλος θα διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ που δίνει η ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου στην Ελλάδα και θα παράγει πολιτική για την εργασία μιας και στην ευθύνη της έχει την Επιτελική Δομή Πολιτικής του υπουργείου Εργασίας.

 

Όσο για το βιογραφικό της, το έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο:

«Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων «Ψυχολογία και ΜΜΕ» και «Πολιτιστική Διαχείριση» του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, στον συντονισμό του προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παροχή τεχνικής βοήθειας στο Υπουργείο Εργασίας με χρηματοδότηση της SRSP, καθώς και στην πιλοτική εφαρμογή του ανοιχτού πλαισίου ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης στον Δήμο Ελευσίνας».

   
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ