2018-11-17 11:58:59
Φωτογραφία για Αργεντινή: Εντοπίστηκε το υποβρύχιο ARA San Juan, έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του
Το υποβρύχιο εντοπίστηκε ακριβώς ένα χρόνο και μια μέρα μετά την εξαφάνισή του στον

Ατλαντικό – Η γνωστοποίηση έγινε από το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής

Ένα χρόνο και μία μέρα μετά εντοπίστηκε το υποβρύχιο ARA San Juan, που εξαφανίστηκε και η τύχη του αγνοείτο από τη 15η Νοεμβρίου 2017. Το υποβρύχιο εντοπίστηκε από την αμερικανική εταιρεία Ocean Infinity, η οποία ανέλαβε τις έρευνες.

Τον εντοπισμό του υποβρυχίου ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας μέσω Twitter.

«Το υπουργείο Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ενημερώνουν ότι η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία Ocean Infinity με τη βοήθεια μιας τηλεχειριζόμενης συσκευής σε βάθος 800 μέτρων επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan», ανέφερε σε ανάρτησή του το επιτελείο.

Οι έρευνες για το νεότερο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής είχαν σταματήσει πέρυσι την 1η Δεκεμβρίου. Όμως, άρχισαν εκ νέου στα τέλη Οκτώβρη, καθώς η σύμβαση ανατέθηκε στην Ocean Infinity.


Είχε εξαφανιστεί μετά από ηλεκτρολογικό πρόβλημα

Το υποβρύχιο, με 44 μέλη πληρώματος, εξαφανίστηκε αφού ανέφερε ότι είχε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Στις έρευνες είχαν επιστρατευθεί πλοία, αεροσκάφη, εξοπλισμός και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Ρωσία.

Λόγω του γεγονότος, απομακρύνθηκε ένα μήνα μετά ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΝ της χώρας Ροδόλφο Ραμάζο, τώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»: «Αφού αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποβρύχιο, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής Todo Noticias.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η δικαίωση του Κούτρη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η δικαίωση του Κούτρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ