2012-06-08 16:01:04
Φωτογραφία για Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στο Μαυροβούνιο
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απομάκρυνση του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Ίγκορ Λούκσιτς διοργάνωσαν την Πέμπτη στην Ποντγκόριτσα η Ένωση Ανεξάρτητων Συνδικάτων, το Δίκτυο για την επιβεβαίωση του μη κυβερνητικού τομέα (MANS) και η Ένωση Φοιτητών. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση κάλεσαν τους «έντιμους βουλευτές» να αποχωρήσουν από τη Βουλή του Μαυροβουνίου και να συμπορευτούν με τους διαδηλωτές.

Η εκτελεστική διευθύντρια του MANS, Βάνια Τσάλοβιτς τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από τις διαμαρτυρίες μέχρι να ελευθερωθεί το Μαυροβούνιο και κάλεσε τους «έντιμους βουλευτές» να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το λαό στη μάχη κατά της μαφίας. «Κάθε έντιμος βουλευτής που δεν θέλει να αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο στον εκλογικό μηχανισμό του οργανωμένου εγκλήματος, πρέπει να εγκαταλείψει τη Βουλή» είπε η κ. Τσάλοβιτς προσθέτοντας ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά στην καρέκλα του πρωθυπουργού της χώρας να καθίσει «μαριονέτα της μαφίας».


«Βουλευτές, ξεχάστε τις μεταξύ σας διαφορές και την κομματική πειθαρχία. Να θυμάστε ότι είστε εκεί χάρη σε εμάς, τους πολίτες και να ενωθείτε κατά της μαφίας. Πρέπει να σταματήσετε να μας διχάζετε. Πρέπει να γίνετε η σωστή εναλλακτική λύση, άξια της εμπιστοσύνης των πολιτών και ικανή να αντιταχθεί στο οργανωμένο έγκλημα, επειδή εμείς οι πολίτες κηρύξαμε πόλεμο στη μαφία» τόνισε. Η επικεφαλής της MANS κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε αστική ανυπακοή, επειδή η εκτελεστική εξουσία δεν ενεργεί προς το συμφέρον τους και πρόσθεσε: «Χάρη σε εσάς όλους η κυβέρνηση αυτή έχει τελειώσει.

Είναι ζήτημα λίγων ημερών το πότε θα παραδεχθεί την ήττα της». Η χθεσινή ήταν η έβδομη διαδήλωση που πραγματοποιείται στο Μαυροβούνιο τους τελευταίους μήνες και ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια. Τη στήριξή τους στους διαδηλωτές εξέφρασαν αρχηγοί και στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ο πρόεδρος του Κινήματος για την Αλλαγή (PzP), Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς, ο αντιπρόεδρος του κόμματος NOVA, Γκόραν Ντανίλοβιτς, ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος (SNP) Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς. Στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, σύμφωνα την αστυνομία συμμετείχαν περίπου 1.500 πολίτες, αλλά οι διοργανωτές εκτιμούν ότι συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ