2018-11-18 14:10:02
Φωτογραφία για ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Φτάνει η ώρα της παράδοσης για το τμήμα ΑΚΤΙΟ-ΒΟΝΙΤΣΑ. Καθυστερεί ο φωτισμός!
ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Φτάνει η ώρα της παράδοσης για το τμήμα ΑΚΤΙΟ-ΒΟΝΙΤΣΑ. Καθυστερεί ο φωτισμός!

του ΝΩΝΤΑ ΝΙΚΑΚΗ

Εκπαιδευτικού-Βόνιτσα

           Ένα από τα σημαντικότερα έργα της περιοχής μας, το τμήμα του δρόμου Ακτιο - Βόνιτσα (15χλμ) του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού είναι ένα βήμα πριν την υλοποίηση του. 

        Ο νέος αυτοκινητόδρομος ξεκινά περίπου 1,5χλμ μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στην Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, ολοκληρώνοντας και τη μισή παράκαμψη της πόλης. 

    Ο δρόμος είναι ολοκληρωμένος (άσφαλτος, ηλεκτροφωτισμός, στηθαία) και έτοιμος προς παράδοση, με το μοναδικό «αγκάθι» την μόνιμη ηλεκτροδότηση στις περιοχές των κόμβων, των χώρων στάθμευσης, κ.α. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις απο τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. η δαπάνη της οποίας έχει εγκριθεί με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, η παράδοση της κυκλοφορίας θα γίνει σύντομα αμέσως μετά την ηλεκτροδότηση του        Εδώ να τονίσω ότι όσο πλησιάζουμε τα χριστούγεννα τόσο εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και των όμορων νομων Πρέβεζας και Λευκάδας για να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΚΤΙΟ-ΒΟΝΙΤΣΑ καθόσον το υπάρχον παλαιό οδικό δίκτυο έχει καταστεί αδιάβατο και επικίνδυνο ειδικότερα μετά τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

       Να επισημάνω ότι η προσφυγή που κατατέθηκε και έβαλε προσωρινό φρένο στην εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού, θα εκδικαστεί στις 22 Νοεμβρίου 2018 και ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ να μην υπάρξει συνέχεια και άλλης προσφυγής και να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου. 

*******************

         Την ίδια στιγμή ο δραστήριος βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ
. Στέργιος Γιαννάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: «Καθυστέρηση στην παράδοση τμήματος του Οδικού ΄Αξονα "Ακτιο – Αμβρακία", από το αεροδρόμιο του Ακτίου μέχρι τη Βόνιτσα»:

Προς

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Χρήστο Σπίρτζη

ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση στην παράδοση τμήματος του Οδικού ΄Αξονα "Ακτιο – Αμβρακία", από το αεροδρόμιο του Ακτίου μέχρι τη Βόνιτσα».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

      Tο τμήμα του Οδικού ΄Αξονα "Ακτιο – Αμβρακία", αν και με καθυστέρηση πέντε ετών, έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Η ημερομηνία όμως παράδοσης του έργου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

       Οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι πολυάριθμοι τουρίστες της περιοχής αναγκάζονται να χρησιμοποιούν καθημερινά το παλιό οδικό δίκτυο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους – αφού πολύ συχνά σημειώνονται τροχαία ατυχήματα – και σπαταλώντας χρόνο και χρήμα.

     Γνωρίζοντας όλοι τη σπουδαιότητα του έργου για όλη τη Δυτική Ελλάδα, αφού το συγκεκριμένο τμήμα θα συνδέει το αεροδρόμιο του Ακτίου με την Πρέβεζα, τη Λευκάδα και κατ΄ επέκτασιν με την Ιόνια Οδό και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

·-Πότε προτίθεσθε να παραδώσετε στην κυκλοφορία το τμήμα του Οδικού ΄Αξονα από το Ακτιο μέχρι τη Βόνιτσα;

·-Μήπως η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην πρόθεση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιηθούν τα εγκαίνια για προεκλογικούς σκοπούς;

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

**************

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Πρεβέζης κ. Στέργιου Γιαννάκη για το το τμήμα του Οδικού ΄Αξονα από το Ακτιο μέχρι τη Βόνιτσα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως: Ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες και η παράδοση της κυκλοφορίας θα γίνει σύντομα αμέσως μετά την ηλεκτροδότηση του Με πληροφορίες απο: https://prevezabest.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ