2018-11-19 10:12:32
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ KΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 13-11-2018 

e-mail: [email protected] Αρ. Πρωτ. /2018 

Προς: Διοικητή 1ης ΥΠΕ 

Υποδιοικητή 1ης ΥΠΕ 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

Οικογενειακός Ιατρός: Μετά την προκήρυξη για τη στελέχωση των Το.Μ.Υ. που κατέστη άγονη είχαμε τον ορισμό ιατρών (Γενικών Ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων) των Κέντρων Υγείας ως οικογενειακών ιατρών. Θεωρούμε τις αντιδράσεις των συναδέλφων δικαιολογημένες εφόσον δεν υπάρχει σχετικό οργανόγραμμα και καθηκοντολόγιο. Επιπλέον ο πληθυσμός αναφοράς είναι αδύνατον με τη σημερινή στελέχωση να παραμείνει στα όρια που ορίζει ο νόμος των 2500 ασφαλισμένων. 

Επέκταση Ωραρίου: Η όποια διεύρυνση ωραρίου ενώ δε μας βρίσκει αντίθετους. Όμως θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να γίνει κατά τα πρότυπα του Κ.Υ. Αλεξάνδρας και με όρους κλάδου ΕΣΥ. Δηλαδή με εφημερίες, απογευματινά Εξωτερικά Ιατρεία και Υπερωριακή απασχόληση. Το ιατρικό επάγγελμα δεν εξασκείται πουθενά στον κόσμο με κυλιόμενα ωράριο καθώς αυτό αντιβαίνει και στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και στην κοινή λογική. 


Σημαντικό θέμα αποτελεί και η φύλαξη των Κ.Υ. κατά τις νυκτερινές ώρες, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας τόσο για το κοινό όσο και τους εργαζόμενους 

Εργασιακές Σχέσεις: Αναμένουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου και την παύση των συνεχιζόμενων ανισοτήτων. 

Διάρκεια Ραντεβού: 20 λεπτά για τους ειδικευμένους. 30 για οδοντιάτρους, ψυχιάτρους 

Ώσμωση / Διασύνδεση με δευτεροβάθμια: Διευκόλυνση της μετακίνησης των ιατρών Κλάδου ΕΣΥ της ΠΦΥ, σε δευτεροβάθμια νοσηλευτικά ιδρύματα με στόχο την πλήρη άσκηση ειδικού έργου και της ροής των περιστατικών που απαιτούν νοσηλεία ή χειρουργική και άλλη ειδική αντιμετώπιση. 

Καταβολή αναδρομικών για μειώσεις μισθών κλάδου ΕΣΥ: Να γίνει και στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ και της ΠΦΥ ανεξαρτήτως εάν η σχέση εργασίας είναι δημοσίου ή ΙΔΑΧ. 

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας 

Παπαλέτσος Ιωάννης Ελευθερία Κανάκη
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ