2018-11-20 08:30:17
Φωτογραφία για Κίνα: Συγγραφέας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή για σκηνές γκέι σεξ
Σε ποινή φυλάκισης 10 ετών καταδίκασε δικαστήριο της κινεζικής επαρχίας Anhui μια γυναίκα συγγραφέα ερωτικής λογοτεχνίας, επειδή στο βιβλίο της εμπεριέχονται σκηνές ομοφυλοφυλικού σεξ.

Η συγγραφέας, που προσδιορίστηκε ως Λιου, κρίθηκε ένοχη για παραγωγή και πώληση «άσεμνου υλικού».

Το μυθιστόρημά της, με τίτλο «Κατοχή» εμπεριέχει «ανδρική ομοφυλοφιλική συμπεριφορά.. ανάμεσά τους και διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις όπως βία και κακοποίηση», αναφέρει η απόφαση.

Ωστόσο, η μεγάλη ποινή που της επιβλήθηκε έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στην Κίνα, με τους χρήστες να διαμαρτύρονται στα social media.

Σύμφωνα με τα Νέα του Πεκίνου, η Λιου – γνωστή με το ηλεκτρονικό ψευδώνυμο Τιαν Γι- έχει ασκήσει έφεση. Στην Κίνα, η πορνογραφία είναι απαγορευμένη.

Η Λιου καταδικάστηκε σε φυλάκιση από το Λαϊκό Δικαστήριο του Γιουχού, επειδή δημιούργησε και πώλησε «άσεμνο υλικό» με σκοπό το κέρδος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και η ποινή της απαγγέλθηκε στις 31 Οκτωβρίου, αυτήν την εβδομάδα δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία άρχισε να ασχολείται με το μυθιστόρημά της, όταν διαπιστώθηκε ότι κέρδιζε δημοτικότητα στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Λιου, έχουν πωληθεί πάνω από 7.000 αντίτυπα της «Κατοχής» και άλλων μυθιστωρημάτων, που της έφεραν κέρδος 150.000 γουάν (περίπου 21.604 δολάρια).

Αντιδράσεις για την ποινή

Πάντως, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαμαρτύρονται για την ποινή.

«Δέκα χρόνια για ένα μυθιστόρημα; Είναι πάρα πολύ» είπε ένας χρήστης στο Weibo, ενώ ένας άλλος υπενθύμισε ότι σε περίπτωση παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης το 2014, ο δράστης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια. «Στους ένοχους για βιασμό επιβάλλουν λιγότερο από 10 χρόνια φυλακή. Ο συγγραφέας παίρνει 10 χρόνια φυλακή», έγραψε ένας άλλος χρήστης.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ