2018-11-20 20:51:49
Φωτογραφία για Καταβολή ποσών αναδρομικών εφάπαξ στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΜ+ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ)
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ:Το παρακάτω κείμενο - πίνακες δημοσιεύθηκε στο σημερινό (20/11/2018) φύλο της Εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» με συντάκτη τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ. Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο (όπως κάνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των) με σκοπό την ενημέρωση των Αναγνωστών μας. Τονίζεται ότι για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα. Καλή σας ανάγνωση:

Φοροκόφτης στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Την καταβολή «ακαθάριστων» ποσών αναδρομικών συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους λειτουργούς του Δημοσίου -στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς Κρατικών Ορχηστρών, δικαστικούς κ.λπ.- θα προβλέπουν κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα υπογραφούν και θα εκδοθούν εντός των προσεχών ήμερων σε εφαρμογή σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή.


Τα καθαρά ποσά των αναδρομικών θα ανέρχονται σε 820 εκατ. ευρώ, καθώς επί των «ακαθάριστων» ποσών θα επιβληθούν ασφαλιστικές και φορολογικές κρατήσεις συνολικού ύψους 580 εκατ.

Σύμφωνα με τις ήδη ψηφισθείσες ρυθμίσεις, τα αναδρομικά που θα καταβληθούν περιορίζονται στην περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 31η-12-2016 για τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς.

Ουσιαστικά, η «αποκατάσταση» των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, καθηγητών ΑΕΙ, καθηγητών ΤΕΙ, ερευνητών, ιατρών του ΕΣΥ και λοιπών δημόσιων λειτουργών θα γίνει μέχρι την ημερομηνία ισχύος των προηγουμένων ειδικών μισθολογίων, ενώ στις αποδοχές που καταβλήθηκαν για την περίοδο από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα δεν θα γίνει αναδρομική προσαρμογή, με το αιτιολογικό ότι από τις αρχές του 2017 ισχύουν, για όλες αυτές τις κατηγορίες, νέα εντελώς διαφορετικά ειδικά μισθολόγια, τα οποία καθορίστηκαν με βάση τις διατάξεις των άρθρων 123-162 του ν. 4472/2017.

Οι υπό έκδοση εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζουν τις ημερομηνίες της εφάπαξ καταβολής των αναδρομικών στους δικαιούχους, τη διαδικασία πληρωμής τους και το ύψος των παρακρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που θα διενεργηθούν επί των ακαθάριστων ποσών.

Με βάση τα όσα θα ορίζουν οι αποφάσεις, από τα ποσά τα οποία θα προκύπτουν μετά την αφαίρεση των όποιων ασφαλιστικών κρατήσεων αναλογούν θα παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος 20%. Επιπλέον, οι αποφάσεις ενδέχεται να καθορίζουν και τον τρόπο με τον οποίο θα υπολογιστούν και θα εκκαθαριστούν οι τελικές φορολογικές υποχρεώσεις για τα προ φόρων ποσά.

Δείτε σχετικούς πίνακες:

(ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-20/11/2018 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ[email protected] - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ