2018-11-20 23:33:12
Φωτογραφία για Στη Βουλή το θέμα του ναύτη που ζητά να μην έχει συμμετοχή σε νατοϊκή αποστολή
Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το θέμα του ναύτη που ζήτησε με αναφορά του να μην έχει συμμετοχή σε νατοϊκή αποστολή της φρεγάτας στην οποία υπηρετεί.

Η ερώτηση του ΚΚΕ:

 

Πρόσφατα έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και η φρεγάτα “ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ” συμμετέχουν σε νατοϊκές αποστολές όπως η επιχείρηση “SEA GUARDIAN”, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Για το γεγονός αυτό ναύτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην προαναφερόμενη φρεγάτα, ζήτησε με αναφορά του, τη μη συμμετοχή της φρεγάτας, αλλά και γενικότερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε νατοϊκές αποστολές.

Η τοποθέτηση για τα παραπάνω αποτελεί όχι μόνο δικαίωμα, αλλά συμβολή στο να γίνουν πράξη ιδανικά και αξίες του αγωνιζόμενου λαού.

Διατύπωσε ένα παλλαϊκό αίτημα να μη συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων, τονίζοντας: “τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη νατοϊκή αποστολή «Sea Guardian» στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου”.


Η κυβέρνηση όμως επέλεξε με συνοπτικές διαδικασίες να μεταθέσει το ναύτη σε άλλο πλοίο για ευνόητους λόγους.

Είναι ανησυχητικά επίσης και ορισμένα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου ορισμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιδιώκουν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στρατευμένων στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω η ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι υμνητές της Χούντας και του Χίτλερ, κατέθεσε ερώτηση, ζητώντας να παρθούν μέτρα, σε βάρος των φαντάρων που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο δικαίωμα των στρατευμένων να εκφράζουν την εναντίωσή τους στο ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή των πλοίων και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων σε νατοϊκές ασκήσεις και επιχειρήσεις, καθώς και την εναντίωσή τους στη Χούντα που υμνεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή;

 

Οι βουλευτές

 

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

 

Πηγή: militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ