2018-11-21 08:13:11
Φωτογραφία για Υπάλληλος καταγγέλλει ότι έχασε τη δουλειά της επειδή έχει παντρευτεί δύο φορές
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Κωνσταντίνα Μπάρδα, μητέρα δύο παιδιών, δουλεύει από 19 ετών στις πωλήσεις. Το καλοκαίρι δεν είχε δουλειά και αποφάσισε

να στείλει το βιογραφικό της σε πολυεθνική εταιρεία που έχει καταστήματα ρούχων και στην Ελλάδα. Στις αρχές Νοεμβρίου ειδοποιήθηκε ότι τα προσόντα της κρίθηκαν ικανοποιητικά και ότι προσλαμβάνεται στο κατάστημα ρούχων της εταιρείας στη Λάρισα. Πέρασε από εκπαίδευση – όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι – προκειμένου να αντεπεξέλθει στα υψηλά στάνταρ που θέτει η γνωστή επωνυμία ρούχων και στη συνέχεια έπιασε δουλειά.

Όμως στο μυαλό της γυναίκας στριφογύριζε μία φράση που της είχε πει ο υπεύθυνος του καταστήματος όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Αφού τη ρώτησε για τα τυπικά της προσόντα και την εμπειρία της στη δουλειά, έδειξε ενδιαφέρον να μάθει κάποια πράγματα και για την προσωπική της ζωή. Η Κωνσταντίνα Μπάρδα του είπε, ότι έχει παντρευτεί δύο φορές και χωρίσει ισάριθμες, αποκτώντας δύο υπέροχα παιδιά
. «Αν μάθουν οι άλλες κοπέλες στη δουλειά ότι έχεις παντρευτεί δύο φορές, θα λένε διάφορα για εσένα», ήταν το σχόλιο του προϊσταμένου, όπως υποστηρίζει η ίδια. «Εύλογα τον ρώτησα, τι ρόλο παίζει η προσωπική μου ζωή και αν έχω παντρευτεί ή όχι. Εγώ για τη δουλειά μου θα κριθώ. Εκείνος μου απάντησε, ότι θα δω, πως έτσι θα γίνουν τα πράγματα», δηλώνει η ίδια στο protothema.

Από την πρώτη ώρα που ξεκίνησε να δουλεύει, άρχισαν και οι παρατηρήσεις, όπως υποστηρίζει. «Μου έκανε παρατηρήσεις ότι “πετάγομαι”, να μην μιλάω και γενικά δεχόμουν bullying χωρίς να έχω κάνει κάτι».

Η υπάλληλος δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε δύο ημέρες στη δουλειά. «Την επόμενη μέρα μου έκανε και πάλι παρατηρήσεις, φτάνοντας στο σημείο να με προσβάλλει, λέγοντάς μου “λες μ...κίες” και “τίμα'' τα χρήματα που σου δίνουν».

Τον ρώτησα αν έχει κάτι προσωπικό μαζί μου, αλλά δεν είχε να μου πει κάτι συγκεκριμένο. Του πρότεινα, ότι επειδή είμαστε και οι δύο φορτισμένοι, μήπως να πάρω το ρεπό μου και να πάω σπίτι μου σήμερα και πήρα την τσάντα μου και έφυγα. Έπειτα από λίγο μου τηλεφώνησαν από την εταιρεία και μου ζήτησαν να πάω να υπογράψω την παραίτησή μου, ισχυρίζεται η Κωνσταντίνα Μπάρδα.

Όπως πιστεύει η ίδια, η αιτία του bullying – έτσι χαρακτηρίζει αυτή τη συμπεριφορά – που δέχθηκε, ήταν το γεγονός ότι έχει παντρευτεί δύο φορές. Κάτι που της είχε πει και ο προϊστάμενός της ότι θα της δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν περίμενε όμως ότι αυτό θα συμβεί από τον ίδιο, όπως λέει. «Με τις άλλες κοπέλες δεν είχα πρόβλημα. Όταν πήγα να υπογράψω την παραίτησή μου, η κοπέλα στο γραφείο προσωπικού έκλαιγε. Όπως έμαθα, η πληροφορία ότι είχα παντρευτεί δύο φορές στη ζωή μου, είχε κυκλοφορήσει γενικώς στην εταιρεία, λέει η ίδια.

Η μητέρα δύο παιδιών αποφάσισε να κοινοποιήσει την εμπειρία της στο facebook. «Επειδή εδώ δεν είμαστε μόνο για like και για χαβαλέ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που με εξόργισε και με προβλημάτισε κάνοντας με να αναρωτηθώ σε ποιον αιώνα ζούμε. Προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από πρόσληψη μου από μεγάλη εταιρεία ένδυσης πολυεθνικής μάλιστα βίωσα εργασιακό bullying κάνοντας με μετά από μεθοδικό και πολύ έντεχνο τρόπο να αποχωρήσω. Ο λόγος; υπήρξα παντρεμένη δύο φορές και προφανώς για κάποιους θεωρείται έγκλημα. Δεν τολμώ να φανταστώ σε τι βασανιστήρια θα υπόκεινται οι άνθρωποι που θα παντρεύονται και τρίτη...», έγραψε χαρακτηριστικά.

 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ