2018-11-21 14:44:20
Φωτογραφία για ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΗΡΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι σε αυτό το μέτωπο δεν έχουμε «δυσάρεστες εκπλήξεις». Παράλληλα ενέκρινε την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, επισημαίνοντας την ανάγκη να επιταχύνει η Αθήνα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ΣΔΠ που υπέβαλε η Ελλάδα για το 2019 εξασφαλίζει τη συμμόρφωση με τη δέσμευσή της να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ. Η πρόοδος όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς είναι μέτρια και οι αρχές θα πρέπει να επισπεύσουν την υλοποίησή τους για να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, η οποία θα εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών, και συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής δέσμης μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της 22ας Ιουνίου 2018, θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση στη δεύτερη έκθεση που θα συνταχθεί βάσει του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας. Η έκθεση αυτή θα δημοσιευθεί στις αρχές του επόμενου έτους. 

Η Κομισιόν δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις συνθήκες δανεισμού στις αγορές, επισημαίνοντας ότι αυτές παραμένουν ευάλωτες σε εξωτερικούς οικονομικούς κινδύνους. Ζητεί έτσι να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί η σταθερή πρόσβαση στις αγορές. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ