2012-06-08 17:42:05
Φωτογραφία για Αναγνώστης σχολιάζει το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης
Όποιος είδε προχτές το Βίντεο με τον ξυλοδαρμό της κας Κανέλλη, αναρωτήθηκε, τι να ‘χει μέσα στο κεφάλι αυτό ο άνθρωπος που προβαίνει σε τέτοιες πράξεις σε απ’ ευθείας μετάδοση. Η πιο απλή απάντηση έρχεται απ’ το λαο..., αλλά τα πράγματα είναι πάντα πιο σύνθετα.

Ας ξεκινήσουμε με το πώς εγκαταστάθηκε η Δημοκρατία μας. Εν’ μία νυκτί φέραμε έναν Μεσσία (Κ. Καραμανλής), ο οποίος έφτιαξε ένα Σύνταγμα και ξεκίνησε να κυβερνά, με όρους «είστε Δεξιός, περάστε παρακαλώ στο Δημόσιο». Φτιάχτηκε ένα κράτος με κρατικοποιήσεις, κρατικοδίαιτους, παροχές (ποιος δεν θυμάται την προίκα στις κόρες στρατιωτικών), κοινώς φτιάχτηκε «στου Κασίδη το Κεφάλι».

Ο κόσμος όμως στην Ελλάδα ήθελε Αλλαγή. Και έφερε τον Ανδρέα (το επίθετο περισσεύει). Ο οποίος αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση (40 χρόνια μετά τον πόλεμο), έδωσε χρήμα στο λαό, κορόιδεψε τον προηγούμενο με την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδιωξε τις βάσεις (από τις Πανελλήνιες που ονόμασε Πανελλαδικές εννοώ), εισήγαγε το μονοτονικό και την ισότητα των δύο φύλων, ά να μην ξεχάσω, έκανε και κρατικοποιήσεις, διόρισε και καμιά τρακοσαριά χιλιάδες γενίτσαρους της Αλλαγής (οι μισοί ήταν αριστεροί, τέως ΚΚ και οι άλλοι μισοί τέως και μελλοντικοί δεξιοί), και παντρεύτηκε την γυναίκα των ονείρων του. Όλα αυτά φυσικά στου Κασίδη το κεφάλι.


Αφού ο μεγάλος ηγέτης πρόσβαλε τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας ο λαός αντέδρασε και με την ψήφο κάποιου Κατσίκη έβγαλε τον Αρχιερέα της Αποστασίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (εδώ το επίθετο δεν περισσεύει), ο οποίος αποτέλεσε έκπληξη προσπαθώντας να μην κάνει κρατικοποιήσεις και να μην διορίσει πολλούς γενίτσαρους (εκτός από καμιά πενηνταριά χιλιάδες στη ΔΕΗ). Του ήρθε όμως ένα εγκεφαλικό με το Μακεδονικό, αθώωσε και τον κατηγορούμενο Ανδρέα χωρίς επίθετο, και την πάτησε σαν αγράμματος κάνοντας εκλογές. Προφανώς κι αυτός στου Κασίδη το κεφάλι.

Και επανήλθε ο Μεγάλος. Λίγο καταπονημένος, φανερά μετανιωμένος για το προηγούμενο κράτος που είχε φτιάξει, και πιο glamorous και trendy. Δεν πρόλαβε όμως να μεγαλουργήσει γιατί τον πρόλαβε ο Χάρος, ο οποίος πρέπει να είχε ξεμείνει από οραματιστές ηγέτες, και τον πήρε για να οργανώσει και τον άλλο κόσμο στου Κασίδη το κεφάλι.

Βρεθήκαμε λοιπόν με τον εκσυγχρονιστή Κωνσταντίνο Σημίτη, και ευτυχώς γιατί θα μας προέκυπτε ο άλλος χωρίς επίθετο (ο Άκης ντε). Στην αρχή αυτός αντί να χρησιμοποιήσει του Κασίδη το κεφάλι, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το δικό του, και έκανε κάτι παλαβά. Έφτιαξε Μετρό. Αεροδρόμια, Αττικές Οδούς, πήρε και την Ολυμπιάδα και έβαλε τις βάσεις για να μπούμε, άκουσον άκουσον, σ’ αυτό το καινούριο νόμισμα, το Ευρώ. Μετά. για κάποιο «ανεξήγητο» λόγο, άλλαξε κεφάλι. Φάγανε λέει κάτι λεφτά στο Χρηματιστήριο κάτι δικοί του, άλλοι τα κανανε πλακάκια με κάτι τύπους Γερμανούς και γενικά την δεύτερη τετραετία του, η διακυβέρνηση γινόταν του Κασίδη το κεφάλι.

Και μετά ήρθε ο Καραμανλής (αυτός είχε μόνο επίθετο, δεν είχε όνομα).Διόρισε καμιά τρακοσαριά χιλιάδες, τίναξε τα έσοδα και τα έξοδα στον αέρα, έφαγε πέντε έξι τόνους σουβλάκια και οικοπεδοποίησε όλη (και εννοούμε όλη) τη Μακεδονία. Α να μη ξεχάσω, αύξησε και το ΑΕΠ, μη ρωτάτε πως, στου Κασίδη το κεφάλι.

Και έφυγε και αυτός, για να ‘ρθει ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (αυτός είχε και όνομα και πατρώνυμο και επίθετο), ο μετονομαζόμενος και «ζαβός» ή «τετραδάχτυλος», λόγω ενός πολύ επικίνδυνου ατυχήματος που είχε πάθει κάνοντας ποδήλατο. Και μεγαλούργησε. Παρέλαβε σκατά και τα κανε απόσκ@τα που θα ‘λεγε και ο σοφός λαός. Μας έβαλε στο ΔΝΤ, έκοψε μισθούς συντάξεις, υπέγραψε όποιο χαρτί βρήκε μπροστά του, "απ[οτέλειωσε" όλη την παραγωγική διαδικασία της χώρας, και αφού μας έσωσε πέντε έξι φορές, πήγε σπίτι του αφήνοντας στο πόδι του, τον Παπαδήμο, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να κόψει μισθούς και συντάξεις. Κατά τα άλλα, στου Κασίδη το κεφάλι κι αυτός.

Και τώρα τι μας μένει; Α απλά, αφού γνωρίσαμε όλους τους τύπους Ελλήνων σαν πρωθυπουργούς

Κωνσταντίνος Καραμανλής Ο εγωπαθής Δεξιός

Ανδρέας Παπανδρέου Το προοδευτικό τζόβενο

Κώστας Μητσοτάκης Ο γρουσούζης

Κώστας Σημίτης Ο δε ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα

Κώστας Καραμανλης Ο τεμπελχανάς

Γεώργιος Παπανδρέου Ο καθυστερημένος

Λουκάς Παπαδήμος Ο πράκτορας

Που όλοι μαζί κάνουν έναν «Ελληνάρα» να βρούμε και έναν κανονικό Έλληνα, που να πονάει τον τόπο και να ξέρει πως να παλέψει γι’ αυτόν και να τον κάνουμε Πρωθυπουργό. Αλλιώς, αν είναι ακόμη μια φορά να κάνουμε πειράματα στου Κασίδη το Κεφάλι, ε ας κάνουμε πρωθυπουργό τον Κασιδιάρη, ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος πρωθυπουργός της Ελλάδας, γιατί μετά δε θα ξαναγίνουν εκλογές. 

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ