2018-11-21 18:48:27
Φωτογραφία για 36.000 ευρώ αποζημίωση στον Τάσο Θεοφίλου για την άδικη 5ετή κράτησή του
Αποζημίωση ύψους περίπου 36.000 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί στον 34χρονο Τάσο Θεοφίλου, μετά την οριστική και αμετάκλητη αθώωσή του για την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην Πάρο, το 2012, εξ’ αιτίας της οποίας μπήκε στο «μάτι του κυκλώνα» για πέντε χρόνΤο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την προσφυγή που κατέθεσε ο συνήγορός του,  Κώστας Παπαδάκης, και  επιδίκασε στον Τάσο Θεοφίλου αποζημίωση, για την άδικη, όπως αποδείχτηκε και από τον Άρειο Πάγο, κράτησή του στη φυλακή, επί συνολικά 59 μήνες.

 

Ο  Τάσος Θεοφίλου προσέφυγε στην Δικαιοσύνη μετά την επικύρωση από το Ζ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, της αθωωτικής απόφασης που είχε εκδώσει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τον Ιούλιο του 2017, απαλλάσσοντάς τον από κάθε κατηγορία. Ομόφωνα οι αρεοπαγίτες απέρριψαν το αίτημα αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, κλείνοντας οριστικά το «κεφάλαιο» της δικαστικής περιπέτειας του Τάσου Θεοφίλου.


 

Το Πενταμελές Εφετείο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα έκανε δεκτό το αίτημα του 34χρονου, ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, από τις 29 ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, για κάθε ημέρα κράτησής του στη φυλακή.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεοφίλου συνελήφθη το 2012 ως συνεργός στην ληστεία σε τράπεζα της Πάρου και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών, ενώ είχε αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

 

Πηγή: dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Swirls and Colors on Jupiter from Juno
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Swirls and Colors on Jupiter from Juno
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ