2018-11-24 15:18:18
Φωτογραφία για Τσόφλια αβγού: Μήπως δεν πρέπει να τα πετάτε, αλλά πρέπει να τα φάτε;
Αν νομίζεις ότι το πιο θρεπτικό τμήμα του αβγού είναι ο κρόκος, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Οι επιστήμονες τώρα υποστηρίζουν ότι τα τσόφλια (ναι αυτά που πετάς στα σκουπίδια!) είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να φάμε από το αβγό, καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο και μάλιστα σε ποσοστό 95%. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, ένα τσόφλι αβγού κότας περιέχει περίπου 2 γρ. ασβεστίου, δηλαδή τη διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης.

Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι να ροκανίζεις όλη μέρα τσόφλια για να γλιτώσεις από οστεοπόρωση και να απολαύσεις όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Προκειμένου να είναι ασφαλή προς κατανάλωση, δηλαδή απαλλαγμένα από τυχόν βακτήρια, θα πρέπει να τα βράσεις, να τα στραγγίσεις και ύστερα να τα ψήσεις στους 100 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια μπορείς να τα αλέσεις στο μπλέντερ και να προσθέσεις τη σκόνη τους σε smoothies και ζύμες. Μπορείς επίσης να την προσθέσεις στο πρωινό σου ρόφημα ή σε νερό με λεμόνι.

Προσοχή όμως! Μην το παρακάνεις με τα τσόφλια! Όπως είπαμε, η συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης είναι 1 γρ. Όπως και να έχει, καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό σου πριν αρχίσεις να πειραματίζεσαι με τα τσόφλια προκειμένου να σου υποδείξει τον ιδανικό τρόπο κατανάλωσής τους, αλλά και την ποσότητα που θα πρέπει να τρως ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σου.

Πηγή: olivemagazine.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ