2018-11-25 08:58:25
Φωτογραφία για Η αίτηση της καθαρίστριας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου
Η νομική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου

Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου, λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης

Η γυναίκα με απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη επειδή πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού σχολείου προκειμένου να εργαστεί. Ο προσδιορισμός της συζήτησης της αίτησης για αναστολή στην εκτέλεσης της ποινής της, έγινε με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου.

Ειδικότερα, με την αίτησή της η 53χρονη γυναίκα ζητεί να ανασταλεί η ποινή της 10ετούς κάθειρξης που της επιβλήθηκε για το παραπάνω αδίκημα, δηλαδή της πλαστογραφίας του απολυτηρίου (εμφάνισε ότι ήταν απόφοιτη της ΣΤ Δημοτικού ενώ ήταν της Ε).

Οι συνήγοροι της μάλιστα κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.


Εν τω μεταξύ με την 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο συνομίλησε πριν από λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος αυτή την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις κρατούμενες που συνάντησε και συνομίλησε ο κ. Καλογήρου μαζί τους ήταν και η 53χρονη γυναίκα.

Να σημειωθεί τέλος πως ήδη από εχθές η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να λάβει τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε για να τη μελετήσει και να εξετάσει αν πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες αναίρεσής της αλλά και αν θα πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που την εξέδωσαν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ