2018-11-26 01:48:31
Φωτογραφία για Σοβαρό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα: Το ρωσικό λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικού πολεμικού σκάφους
Η ρωσική ακτοφυλακή από την πλευρά της υποστήριξε ότι τρία πολεμικά σκάφη του

ουκρανικού ναυτικού πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη πλεύση σε ρωσικά χωρικά ύδατα στον Πορθμό Κερτς - Ένας τραυματίας σύμφωνα με τους Ουκρανούς - Επίθεση του ουκρανικού στρατού με βαριά όπλα στο Ντόνετσκ

Σοβαρό επεισόδιο το οποίο δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει εκ νέου την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στον Πορθμό Κερτς, που ενώνει τον Εύξεινο Πόντο με τη Θάλασσα του Αζόφ, όταν, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας, σκάφος του ρωσικού λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικού πολεμικού.

Όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί, τα βλήματα του ρωσικού λιμενικού σκάφους έπληξαν ένα από τα τρία πολεμικά σκάφη της που έπλεαν στην περιοχή, προκαλώντας μεγάλη ζημιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αδρανοποίησή του.  Σύμφωνα πάντα με τους Ουκρανούς, εκτός από τις ζημιές στο πολεμικό σκάφος, ένας ναύτης τραυματίστηκε, δίχως να προσδιορίζεται η κατάστασή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ουκρανός πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο των αρχηγών των πολεμικών δυνάμεων της χώρας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν.

Λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη του προέδρου με τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε ευρεία επίθεση με βαριά όπλα εναντίον φιλορωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ. Σύμφωνα με πηγές στην Ουκρανία, η επιχείρηση ελέγχου για «παράνομα όπλα ανταρτών» είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή. Ωστόσο, το «πράσινο φως» για την εκδήλωση της γενικευμένης επίθεσης δόθηκε μετά το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα και τη σύσκεψη υπό τον Ουκρανό πρόεδρο. Σύμφωνα με αναφορές από την Ουκρανία, οι πρώτες βολές από τις ουκρανικές δυνάμεις σημειώθηκαν στις 19:50 τοπική ώρα.

Το ρωσικό λιμενικό από την πλευρά του υποστήριξε ότι τρία πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη πλεύση σε ρωσικά χωρικά ύδατα, ενώ αναμένεται η αντίδραση της ρωσικής πλευράς στην επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ.

Βίντεο από το θερμό επεισόδιο κυκλοφόρησε στα ρωσικά ΜΜΕ, στο οποίο διακρίνεται καθαρά το ρωσικό σκάφος του λιμενικού και τα τρία ουκρανικά πολεμικά:

Ρωσική υπηρεσία ασφαλείας: Τρία ουκρανικά πλοία επιστρέφουν στο Μπερντιάνσκ

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν φύγει από το ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ και κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς, επιστρέφουν αυτή τη στιγμή στο Μπερντιάνσκ, λέει από την πλευρά της η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Τα ρωσικά ΜΜΕ επικαλούνται πηγές από το Κρεμλίνο και υποστηρίζουν ότι το σημερινό σκηνικό ήταν προβοκάτσια, ήτοι στημένο από τους Ουκρανούς και τους υποστηρικτές τους (ΝΑΤΟ, ΗΠΑ), προκειμένου να προκαλέσουν ένταση.

Η Ρωσία έχει μπλοκάρει το πέρασμα του Κερτς

Οι ρωσικές δυνάμεις, μετά το επεισόδιο με τα ουκρανικά πολεμικά σκάφη, έχουν κλείσει τη διέλευση στον πορθμό του Κερτς, επιστράτευοντας σημαντικές δυνάμεις του στόλου, αλλά και πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία πετούν συνέχεια στην περιοχή

 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ