2018-11-27 11:30:38
Φωτογραφία για Ο Σόρος αποχωρεί από την Τουρκία
Τον τερματισμό των εργασιών του ιδρύματός του «Open Society» από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Ουγγρο-εβραίος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος. Η κίνηση έρχεται επίσης μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ο Σόρος προσπαθεί να διαιρέσει και να καταστρέψει έθνη. Τον συνέδεσε δε με αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης το 2013.

«Το πρόσωπο που χρηματοδότησε τους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο Πάρκο Γκεζί βρίσκεται ήδη στη φυλακή», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε συνεδρίαση των τοπικών κυβερνητικών αξιωματούχων, προσθέτοντας «Και ποιος είναι από πίσω; Ο διάσημος Ουγγρο-εβραίος Σόρος. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που αναθέτει στους ανθρώπους να διαιρούν τα έθνη και να τα καταστρέφουν, έχει τόσα χρήματα και τα ξοδεύει έτσι».

Το Ίδρυμα «Open Society» δήλωσε ότι θα ζητήσει τη νόμιμη εκκαθάριση των δραστηριοτήτων του στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν. Είπε ότι "νέες έρευνες" προσπαθούν να το συνδέσουν με τις διαμαρτυρίες του Γκεζί. «Αυτές οι προσπάθειες δεν είναι καινούργιες και είναι εκτός πραγματικότητας», πρόσθεσε. Το Ίδρυμα επέμεινε ότι είχε εργαστεί στην Τουρκία σύμφωνα με τους νόμους της χώρας.

sigmalive.com

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ