2018-11-27 12:39:13
Φωτογραφία για Αυστρία: Η πρώτη γυναίκα αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών επιτίθεται στον Κουρτς
Το μόνο που κάνει, είναι να επικρίνει και να περιγράφει καταστάσεις, είπε η Ρέντι-Βάγκνερ για τον καγκελάριο Κουρτς

Έντονη κριτική στην αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, άσκησε, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η νέα αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ηγούνταν των αυστριακών κυβερνήσεων τα προηγούμενα δέκα χρόνια.

Η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ, η οποία εξελέγη πρώτη γυναίκα αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών στην 130χρονη ιστορία τους, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία της προεδρίας, που αυτή ασκεί το τρέχον εξάμηνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο κεντρικό θέμα της μετανάστευσης. Καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση έχει πράξει ελάχιστα γι' αυτό το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ρέντι-Βάγκνερ επισήμανε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης μπορεί να επιλυθεί μόνο με διεθνή συνεργασία.


"Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να λύσει μόνη της το θέμα της μετανάστευσης" τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας να υπάρξει ένα πανευρωπαϊκό δίκαιο για το άσυλο, και στον τομέα αυτό, όπως είπε, η αυστριακή προεδρία στην ΕΕ έχει πράξει "πολύ λίγα". Η ίδια υπογράμμισε ταυτόχρονα πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αυστρίας πρεσβεύει και υποστηρίζει τη Συμφωνία της Γενεύης για τους πρόσφυγες, τον ανθρωπισμό και τη διεθνή συνεργασία.

Ήδη, κατά τη χθεσινή ομιλία της στο Συνέδριο, μετά την εκλογή της με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό 97,8%, η νέα αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών είχε ασκήσει έντονη κριτική στην όλη πολιτική της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων. Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ως "αλαζόνα", "αυτάρεσκη", "μίζερη", "ύπουλη" και τονίζοντας πως οι πολιτικοί εκλέγονται για να δρουν, η Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ κατηγόρησε τον καγκελάριο Κουρτς ότι το μόνο που κάνει είναι να περιγράφει και να επικρίνει καταστάσεις.

Σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική και την "εξαιρετικά σκληρή" στάση της κυβέρνησης, η ίδια είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρχει ταυτόχρονα "ανθρωπισμός" και "τάξη", ωστόσο, όπως τόνισε, ποτέ δεν θα πρέπει κανείς να υιοθετεί τη γλώσσα και την πολιτική εκείνων που θέλουν να διχάσουν την κοινωνία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ