2018-11-27 22:31:02
Φωτογραφία για O αντισημιτισμός «ζει και βασιλεύει» στην Ευρώπη
Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους πιστεύoυν ότι οι Εβραίοι έχουν υπερβολική επιρροή στις επιχειρήσεις και την οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού δικτύου CNN.

Tα αντισημιτικά στερεότυπα καλά κρατούν στη γηραιά ήπειρο την ώρα που οι μνήμη των Ευρωπαίων για το Ολοκαύτωμα εξασθενεί σε ανησυχητικό βαθμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι, σχεδόν ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θεωρούν ότι οι Εβραίοι έχουν πάρα πολύ μεγάλη επιρροή σε πολεμικές συγκρούσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας στους πέντε υποστηρίζει ότι επηρεάζουν σε υπερβολικό βαθμό τα ΜΜΕ όπως και την πολιτική.

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι ξεχνούν το Ολοκαύτωμα.

Το ένα τρίτο δηλώνει ότι ξέρει ελάχιστα ή καθόλου για το Ολοκαύτωμα.

Περίπου ένας στους 20 πολίτες της γηραιάς ηπείρου δεν έχει ουδέποτε ακούσει για τις ναζιστικές φρικαλεότητας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης την ώρα που εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή δεκάδες χιλιάδες επιζώντες του Ολοκαυτώματος.


Η έλλειψη γνώσεων για το Ολοκαύτωμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή στους νέους της Γαλλίας: Ένας στους πέντε, 18 έως 34 ετών, υποστηρίζει ότι ουδέποτε έχει ακούσει για το Ολοκαύτωμα.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία «Pollster ComRes» για λογαριασμό το CNN. Διεξήχθη σε δείγμα πάνω από επτά χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη, με περισσότερους από χίλιους ερωτηθέντες στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σουηδία.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ