2018-11-28 12:51:04
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας για δωρεά Ιδρύματος Σ. Νιάρχος: Το οικόπεδο θα μείνει στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο και για εκφοβισμούς από διάφορους κύκλους, από τους οποίους επισημαίνεται πως ή θα δεχθείτε πακέτο όρους της δωρεάς ή θα κοπεί η δωρεά για αγορά εξοπλισμού.

IATRONET

Διαβεβαιώσεις πως το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” θα διατηρήσει τα δικαιώματά του κατά την υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έδωσε στους εργαζόμενους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε συνάντηση με το σωματείο τους, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφεραν πως δεν θα θιγεί το νοσηλευτικό ίδρυμα και συγκεκριμένα:

Το οικόπεδο θα παραμείνει στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Τα κτίρια δεν θα γκρεμισθούν, αλλά θα επισκευασθούν.

Οι υπάρχουσες λειτουργίες θα παραμείνουν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει, ωστόσο, μελέτη μεταφοράς τους για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες, ούτε και χώροι.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τους εργαζόμενους, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης εμφανίστηκαν να...ανατρέπουν τα σχέδια της “άρχουσας τάξης” του νοσοκομείου, η οποία διαπραγματευόταν με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την αποκλειστική δωρεά 250 εκατομμυρίων ευρώ.


Φέρονταν να δήλωσαν πως, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έσπασε η δωρεά για τη δημιουργία δύο άλλων νοσοκομείων, για το ΕΚΑΒ και ένα μέρος για το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Επέμειναν, πάντως, στην απόφασή τους περί εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Σχολής μέσα στο ήδη ασφυκτικά δομημένο οικοδομικό τετράγωνο του νοσοκομείου, στο οποίο συνυπάρχουν πάνω από 3.500 εργαζόμενοι, χιλιάδες εκπαιδευόμενοι και άνω των 50.000 μήνα χρήστες υπηρεσιών σε μηνιαία βάση.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν πως, με τον ρυθμό ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του, το νοσοκομείο χρειάζεται 400 έως 800 τετραγωνικά μέτρα επιπλέον σε ετήσια βάση, σύμφωνα με εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας).

Ανέπτυξαν τα επιχειρήματα περί μη εγκατάστασης της Νοσηλευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο, περί επισκευής των κτιρίων και όχι κατεδάφισης και κυρίως περί αποκλειστικής χρήσης του κτιρίου από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Υπονοούμενο

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας άφησε υπονοούμενα σχετικά με το κίνητρό τους.

Υπονόησε πως το Σωματείο διακατέχεται από “συντεχνιασμό” και πως οι αντιδράσεις του πιθανώς να υποκρύπτουν και βλέψεις για επεκτάσεις κλινικών, βλέψεις διευθυντών.

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν τις αιχμές αυτές ως “ντροπή”, τονίζοντας πως ζητούν αποσυμφόρηση των υπαρχουσών λειτουργιών και αξιοποίηση των χώρων για να λειτουργεί το νοσοκομείο ανθρώπινα για τους ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

Άδειοι

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να τούς απάντησε πως τα δύο τρίτα των χώρων είναι άδειοι, αλλά αυτό αμφισβητήθηκε έντονα.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο και για εκφοβισμούς από διάφορους κύκλους, από τους οποίους επισημαίνεται πως ή θα δεχθείτε πακέτο όρους της δωρεάς ή θα κοπούν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που αποφάσισε να δώσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο νοσοκομείο για αγορά εξοπλισμού.

Απαντούν πως δεν δέχονται εκβιασμό και πως το νοσοκομείο έχει ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας (από τον Ιούλιο του 2016) ανανέωση και συντήρηση όλου του εξοπλισμού του: “Είναι ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται αυτό”, σημειώνουν.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ