2018-11-30 20:51:37
Φωτογραφία για Αρχηγός ΓΕΝ: Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του, μία μονάδα μας
Ο ελληνικός Στόλος είναι σε διαρκή ετοιμότητα, για να ανταποκριθεί στην αποστολή του, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. «Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, εκτός από τον αέρα, και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Σημειώνεται ότι την ώρα που το 2009 οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1.998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο σε 1.249.

Παράλληλα, το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν φθάσει τις 3.147.

Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού, σε καθημερινή βάση το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% σε δράσεις υπέρ τρίτων.


Εν τω μεταξύ, σε μία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Συνολικά τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη, δύο F-16 και δύο F-4, προέβησαν και σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ