2012-06-08 21:27:04
Φωτογραφία για Το χασίς είναι 20 φορες πιο βλαβερό απο το τσιγάρο σύμφωνα με Βρετανική έρευνα
Τους κινδύνους της χρήσης ινδικής κάνναβης αγνοεί πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διεξήγαγε το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα (BLF). Αν και το 1/3 των ανθρώπων νομίζει πως το χασίς είναι ακίνδυνο, η ινδική κάνναβη εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους για καρκίνο του πνεύμονα συγκριτικά με τα απλά τσιγάρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα εξέτασε παλαιότερα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της χρήσης ινδικής κάνναβης στην υγεία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενοχοποιείται για ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση και η βρογχίτιδα.

Σχεδόν εννιά στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι τα απλά τσιγάρα είναι πολύ πιο βλαβερά από τα τσιγάρα που περιέχουν χασίς, αν και στην πραγματικότητα ο κίνδυνος είναι 20πλασιος με την ινδική κάνναβη, της οποίας η χρόνια χρήση συνδέεται με καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και καρδιοπάθειες.

«Οι νέοι άνθρωποι κυρίως καπνίζουν χασίς χωρίς να γνωρίζουν για παράδειγμα ότι κάθε τσιγαριλίκι που καπνίζουν αυξάνει τις πιθανότητες τους για καρκίνο του πνεύμονα όσο ένα ολόκληρο πακέτο με 20 τσιγάρα», αναφέρει η Δρ. Έλενα Σοβελτον, εκτελεστική διευθύντρια του Βρετανικού Ιδρύματος Πνεύμονα.

«Αυτό δεν είναι μικρό πρόβλημα. Η κάνναβη είναι ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο με το 1/3 του πληθυσμού να την έχει δοκιμάσει», κατέληξε.

www.iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ