2018-12-01 08:10:19
Φωτογραφία για Α/ΓΕΝ: Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας - ΦΩΤΟ
Ξεκάθαρο μήνυμα στη γείτονα αναφορικά με την ετοιμότητα του ελληνικού στόλου εξέπεμψε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

“Κάθε βράδυ κάνουμε πόλεμο στο Αιγαίο. Οποτεδήποτε ξεμυτίσει ένας Τούρκος έχει απέναντί του ένα πλοιο μας.” με αυτήν την φράση ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, θέλησε να σκιαγραφήσει την καθημερινή εικόνα στο Αρχιπέλαγος και ταυτόχρονα να αποδώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού. 

Τα επίσημα στοιχεία άλλωστε με τις παραβιάσεις των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων αποδεικνύουν περίτρανα την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο. Στην δεκαετία 2009 - 2018 τα τουρκικά πλοία έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 5490 μη αβλαβείς διελεύσεις. 

Οσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.

Αυτά τα στοιχεία έχουν τεθεί εμφατικά σε όλα τα διεθνή φόρα και μάλιστα με την χαρακτηριστική αποστροφή ότι κονδύλια που αντιστοιχούν στο 50% της ετήσιας συνδρομής της Ελλάδας στην Βορειατλαντική Συμμαχία διοχετεύεται στην χρηματοτοδότηση των δράσεων αποτροπής των τουρκικών παράνομων δραστηριοτήτων στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ