2018-12-01 11:54:23
Φωτογραφία για Θέλετε να χάσετε κιλά; Δείτε τι πρέπει να κάνετε
Τα αμέτρητα οφέλη της μεσογειακής διατροφής επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά μέσα από έρευνες που διεξήγαγε το μεγαλύτερο και διασημότερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο.

Σύμφωνα με 5 έρευνες του Πανεπιστημίου του Harvard, αυτή η δίαιτα είναι πολύ αποτελεσματική σε σύγκριση με μια χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα και με μια χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η μεσογειακή διατροφή κάνει πολύ καλό -πέρα από τη σιλουέτα- και στην καρδιά.

Η μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ελαιόλαδο, όσπρια, λίγο κρέας, γαλακτοκομικά και αβγά, ενώ κάνει πολύ καλό στην καρδιά, στα μάτια και βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Στις έρευνες, οι 9098 υπέρβαροι άνθρωποι που συμμετείχαν και έκαναν τη μεσογειακή δίαιτα για ένα χρόνο, έχασαν από 5 έως 11 κιλά. Εκείνοι που έκαναν τη δίαιτα που ήταν χαμηλή σε υδατάνθρακες έχασαν τα ίδια κιλά και εκείνοι που έκαναν τη δίαιτα που ήταν χαμηλή σε λιπαρά έχασαν από 3 έως 6 κιλά.


Ο λόγος, επομένως, που προτείνεται και από τους επιστήμονες η μεσογειακή δίαιτα είναι ότι κάνει πολύ καλό στην υγεία και πιο συγκεκριμένα στην καρδιά.

Και αφού πήραμε και την έγκριση των ειδικών, σας λέμε τις 7 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στη διατροφή σας, σύμφωνα με τη μεσογειακή δίαιτα, για να χάσετε βάρος και να είστε ταυτόχρονα και υγιείς:

Αντικαταστήστε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο μπορεί να κάνει τα φαγητά σας πεντανόστιμα και φυσικά να αντικαταστήσει κάθε είδους βουτύρου.Βγάλτε το πολύ κόκκινο κρέας από τη διατροφή σας και αντικαταστήστε το με κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, φασόλια και ξηρούς καρπούς.Τρώτε λαχανικά όλη μέρα. Προσπαθείστε να τρώτε 3-8 μερίδες λαχανικών την ημέρα διαλέγοντας ποικιλία λαχανικών προκειμένου να παίρνετε τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες που χρειάζεστε. Αρκεί να σας πούμε πως μια μερίδα λαχανικών ισοδυναμεί με 1 φλ. βραστά λαχανικά ή 2 φλ. ωμά λαχανικά.Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και το λευκό ρύζι με τα αντίστοιχα καστανά και ολικής άλεσης.Βάλτε τα σνακ στη διατροφή σας. Και όταν λέμε σνακ εννοούμε τους ξηρούς καρπούς, το τυρί με χαμηλά λιπαρά και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Ξεχάστε όλα τα επεξεργασμένα σνακ.Τρώτε φρούτα αντί για επιδόρπιο. Κάτι ήξεραν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας που καθάριζαν φρούτα στο τραπέζι αμέσως μετά το φαγητό.Μάθετε να τρώτε στο τραπέζι και όχι στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση. Μετά από κάθε μπουκιά αφήνετε κάτω το πιρούνι μέχρι να καταπιείτε.

Πηγή: spirossoulis.com
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ