2018-12-01 18:02:07
Φωτογραφία για Άγιος γέροντας Παΐσιος. Κόνιτσα – Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου. Ο δρόμος προς την αιωνιότητα (βίντεο)
Δύο λόγια.

Όταν πραγματοποιείς τα όνειρα σου γεμίζεις από χαρά. Κάποια όνειρα όμως όταν πραγματοποιούνται είναι ευλογία και πολύ μεγάλη μάλιστα.

Η ομάδα Up Drones σχεδίαζε από καιρό να ακολουθήσει να βήματα του Άγιου γέροντα Παΐσιου από το σπίτι όπου μεγάλωσε στην πανέμορφη Κόνιτσα μέχρι και τον πρώτο του σταθμό το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Παναγίας Στομίου στο μακρύ, επίπονο αλλά και μοναδικό ταξίδι προς την αιωνιότητα και την Αγιοσύνη.

Η εμπειρία μας μοναδική και απερίγραπτη κάθε μας βήμα κάθε μας ματιά στο φαράγγι του Αώου κάθε μας ανάσα ακόμα και αν αυτή βάραινε από το κοπιαστική οδοιπορικό μας μια μοναδική εμπειρία.

Και ο στόχος να φαντάζει από τα πρώτα μας βήματα τόσο κοντά και συνάμα να βρίσκεται τόσο μακριά.

Η απόσταση από το Γεφύρι της Κόνιτσας μέχρι και την Ιερά Μονή Στομίου δεν είναι μακρινή. 5,5χλμ σε χωρίζουν από τον παράδεισο εκ τον οποίον τα πρώτα 2,5 είναι και άκρως διασκεδαστικά αφού η διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Αώο είναι απλά μαγευτική.


Τα δύσκολα αρχίζουν μόλις χρειαστεί να εγκαταλείψεις την διαδρομή στα χαμηλά για να «αναρριχηθείς» έως την Μονή.

Εκεί η απότομη κλίση το τραχύ έδαφος και ο εξοπλισμός που χρειάστηκε να έχουμε μαζί μας, μας δυσκόλεψε αρκετά.

Και ξαφνικά μετά από 1,5 ώρα ασταμάτητο περπάτημα βρίσκεσαι στον Παράδεισο.

Όχι κάπου σαν τον παράδεισο αλλά στον Παράδεισο.

Η μονή διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και ας μην έχει μοναχούς πια. Οι αναρίθμητοι επισκέπτες της Μονής κουβαλάνε μαζί τους κάθε λογής τρόφιμα και τα αφήνουν εκεί για τους επόμενους και καταναλώνουν αυτά που θα βρουν εκεί.

Κουτιά με λουκούμια βρίσκονται στην είσοδο της Μονής ικανά να αναπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια που έχεις ξοδέψει για να φτάσεις μέχρι εκεί.

Θα μπορούσαμε να σας μιλάμε ώρες ατελείωτες για αυτή μας την εμπειρία όμως θα σταματήσουμε εδώ και θα σας προτρέψουμε να την ακολουθήσετε και εσείς.

Μια απόφαση είναι. Αλλά από αυτές που δεν μετανιώνεις ποτέ που την πήρες.

Σας ευχαριστούμε πολύ, ομάδα Up Drones.
Πηγή
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ