2018-12-01 20:00:12
Φωτογραφία για Μακριά από το ΟΑΚΑ 'πληγώνεται' ο Παναθηναϊκός
Μετά και την ήττα από την Χίμκι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έμεινε στη μία νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ σε σύνολο πέντε αγώνων μέχρι στιγμής και χωρίς να έχει ταξιδέψει στα (τις περισσότερες φορές) απροσπέλαστα κάστρα των ομάδων της πρώτης ταχύτητας. Τα ματς εκτός ΟΑΚΑ αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα» του Παναθηναϊκού, όχι μόνο φέτος, αλλά και τα τελευταία 6+1 χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την σεζόν 2012-13 που απουσιάζει η ομάδα από Final 4 μέχρι και φέτος, οι «πράσινοι» μετρούν 31 νίκες εκτός ΟΑΚΑ και 63 ήττες! Όπερ και σημαίνει ότι κερδίζουν μόλις το 32,9% των αγώνων που δίνουν μακριά από την έδρα τους! Σύμπτωση δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση γιατί ως γνωστόν «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση». Είναι αδυναμία ανεξαρτήτων προσώπων.Τη μοναδική φορά που έφτασαν πολύ κοντά ήταν την αμέσως επόμενη χρονιά της τελευταίας συμμετοχής τους στην τελική φάση της διοργάνωσης ωστόσο είχαν καταφέρει να σημειώσουν σημαντικά «διπλά» (7-7 ήταν το ρεκόρ εκτός έδρας εκείνη τη χρονιά) με αποκορύφωμα τη νίκη στα playoffs κόντρα στην Μπαρτσελόνα
. Ο Παναθηναϊκός έχει 31-63 ρεκόρ εκτός έδρας σε αυτό το διάστημα, ενώ από την σεζόν 2001-02 που βρέθηκε στην EuroLeague μέχρι και την πρόκριση στο τελευταίο του Final 4 το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, είχε 54-33 ρεκόρ! Δηλαδή ποσοστό επιτυχίας που ήταν (σχεδόν) διπλάσιο και έφτανε στο 62%! Κρατήστε και κάτι ακόμα. Με το νέο format στην EuroLeague το οποίο ξεκίνησε να ισχύει από τη σεζόν 2016-17, ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 12 νίκες σε 38 ταξίδια του μακριά από το ΟΑΚΑ.

Πηγή: gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ