2018-12-02 01:09:16
Φωτογραφία για Κοντά στις βαλκανικές χώρες οι δαπάνες υγείας στην Ελλάδα
Πόρους που ισοδυναμούν με το 8,5% του ΑΕΠ της δαπανά η Ελλάδα για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, πράγμα που την τοποθετεί κοντά στο επίπεδο μαζί με τις ανατολικοευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες

in.gr

Πόρους που ισοδυναμούν με το 8,5% του ΑΕΠ της δαπανά η Ελλάδα για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, με βάσει δεδομένων του 2016, πράγμα που την τοποθετεί κοντά στο επίπεδο μαζί με τις ανατολικοευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες.

Το χαμηλό ποσοστό της δαπάνης στον τομέα της Υγείας, τοποθετεί την Ελλάδα στην 14η θέση ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η χώρα μας βρίσκεται πίσω από σχεδόν όλες τις χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες, αποτελώντας τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης και διαθέτουν περισσότερο από το 11% για την περίθαλψη των κατοίκων τους. Ακολουθούν η Σουηδία και η Αυστρία.


Παρόμοιες δαπάνες κατά κεφαλήν σε σχέση με την Ελλάδα έχουν η Κύπρος, η Τσεχία, η Εσθονία και η Σλοβακία, ενώ τελευταίες στη λίστα συναντάμε τη Ρουμανία (400 ευρώ), ενώ ακολουθούν η Βουλγαρία (600 ευρώ) και η Πολωνία (700 ευρώ).

Στην άλλη άκρη του φάσματος βρίσκεται το Λουξεμβούργο, που ξοδεύει 5.600 ευρώ ανά κάτοικο, αν και αυτό ισοδυναμεί μόλις με το 6,2% του ΑΕΠ του. Η Σουηδία δαπανά 5.100 ευρώ κατά κεφαλήν, δηλαδή σχεδόν το 11% του ΑΕΠ της, για την περίθαλψη των πολιτών της.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ