2018-12-02 14:40:36
Φωτογραφία για Στην Κρήτη ειδικές δυνάμεις για την μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση
Ξεκινά σήμερα στην Κρήτη η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό χώρο. Η άσκηση έχει την κωδική ονομασία Jackal Stone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση θα γίνει αρχικά στα Χανιά και στη συνέχεια στο Ηράκλειο Ηράκλειο, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για άσκηση που πραγματοποιεί συστηματικά η SOCEUR στην Ευρώπη και φέτος έχει συμφωνηθεί να γίνει στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας.

Βασικό σενάριο της άσκησης είναι η πειρατεία από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες.

Θα συμμετάσχουν σε αυτή, εκτός των Αμερικανών κομάντος που συγκροτούν τη SOCEUR, στελέχη των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού καθώς και άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα προηγούμενα χρόνια, την άσκηση φιλοξένησαν, μεταξύ άλλων, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Γερμανία.

Ενδεικτικό του μεγέθους της άσκησης είναι ότι στη Γερμανία είχαν συμμετάσχει πάνω από 900 στελέχη ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ε.Ε., καθώς και κομάντος από οκτώ ευρωπαϊκά κράτη. Προ ενός έτους ο διοικητής της SOCEUR είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και είχε συναντήσει και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

πηγή: ekriti.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ