2018-12-02 19:37:52
Φωτογραφία για Ν.Δ.: Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν έχει το θάρρος να απαντήσει στον Αλ. Αλαβάνο;
Να απαντήσει στον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, με αφορμή σημερινή συνέντευξή του στην οποία του ασκεί δριμύτατη κριτική, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία. «Κατανοούμε τους λόγους που ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί άραγε δεν έχει το θάρρος να απαντήσει σε όσα είπε για εκείνον σήμερα ο άνθρωπος που τον έχρισε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος;» διερωτάται το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ με «τη σκανδαλολογία και τον αποπροσανατολισμό» σε θέματα, όπως σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, εξωτερική πολιτική, ασφάλεια κ.ά.

Ο κ. Αλαβάνος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «ο πιο δηλητηριώδης αντίπαλος της Αριστεράς» και προσφέρει «κορδέλες και γλειφιτζούρια, ελπίζοντας να δελεάσει το εκλογικό σώμα». Ο ίδιος απορρίπτει το «θετικό κοινωνικό πρόσημο» με το οποίο χαρακτηρίζουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος ως παράδειγμα τις μέχρι σήμερα περικοπές των συντάξεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.


Αναφερόμενος στο ηθικό πλεόνασμα της αριστεράς, ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα, τόσο το πλεονέκτημα αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν και οι συντηρητικοί αντίπαλοι, σαπίζει».

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα για τον αναγκαίο συμβιβασμό που έκανε με τους δανειστές το 2015, σημειώνοντας ότι «η μόνη αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα» και πως τώρα «είναι αργά για δάκρυα».

Καλεί, τέλος, τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κοινή συμπόρευση, για να ανατραπούν ο σημερινές πολιτικές ισορροπίες.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ