2018-12-02 22:00:31
Φωτογραφία για Νίκη - ανάσα για την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ δεν έπαιξε ποδόσφαιρο απαιτήσεων απέναντι στη Ξάνθη, δεν προσέφερε μεγάλη μπάλα, αλλά  ήταν σοβαρή και πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν χάρη στο γκολ του Πόνσε από νωρίς και κλείδωσε με τον Λιβάγια στο φινάλε τη νίκη. Ιδιαίτερα κινητικοί οι «κιτρινόμαυροι» από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού που στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν την τύχη να ανοίξουν και το σκορ.

Στο έκτο λεπτό η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Γαλανόπουλου το οποίο όμως απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ κάνει το 1-0 με τον Πόνσε. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ οι Ακρίτες δεν αμύνθηκαν σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στα πόδια του Αργεντινού που ευστόχησε εύκολα. Ακόμα καλύτερη ΑΕΚ στο Β’ μέρος ειδικά μετά την είσοδο του Λιβάγια στον αγωνιστικό χώρο ο οποίος πήρε τη θέση του Μπογέ. Νωρίτερα η Ξάνθη είχε μεγάλη στιγμή για να ισοφαρίσει παρ’ ότι η Ένωση ήταν αυτή που είχε ανεβάσει ρυθμούς και δεν άφηνε χώρους στην Ξάνθη
. Οι Ακρίτες χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 59’ ο Μπρίτο μέσα από την περιοχή, φάτσα με τον Μπάρκα πλάσαρε, όμως ο κίπερ της Ένωσης είπε «όχι». Δέκα λεπτά αργότερα ο Λιβάγια δεχόμενος τη σέντρα του Μπακάκη κάνει εντυπωσιακό γυριστό σουτ όμως ο Ζίβκοβιτς το έβγαλε ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Κροάτης φορ της ΑΕΚ εξαπόλυσε «κεραυνό» πολλά μέτρα έξω από την περιοχή της Ξάνθης με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι! Στο φινάλε η ΑΕΚ ανέβηκε και πάλι ψηλά με φρέσκα πόδια καθώς ο Αλμπάνης είχε αντικαταστήσει τον Μπογέ ενώ στη θέση του Πόνσε είχε περάσει Γιακουμάκης. Στο 89’ μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τον Μάνταλο να μην προλαβαίνει να πλασάρει με τον Ζίφκοβιτς εξουδετερωμένο ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση διπλασίασε τα τέρματα της με τον Λιβάγια. Ο Κροάτης πέρασε τον Αλμέιδα πολύ όμορφα κι από εκεί και πέρα του ήταν πολύ εύκολο να ευστοχήσει για το 2-0.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ