2018-12-02 23:59:18
Φωτογραφία για Τι αλλάζει στις εκτελέσεις πέναλτι
Πριν λίγες εβδομάδες είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του International Football Association Board (IFAB), του οργανισμού δηλαδή που δημιουργεί τους κανόνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, για ορισμένες αλλαγές που αφορούν το πέναλτι, αλλά και τις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Νέο δημοσίευμα της «AS», κάνει λόγο για επιπλέον αλλαγές που προτίθεται να προτείνει ο οργανισμός.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τη θέση του τερματοφύλακα κατά την εκτέλεση του πέναλτι, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, οφείλει να έχει και τα δύο του πόδια στη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο, η IFAB θα προτείνει να μπορεί να έχει το ένα πόδι πιο μπροστά από τη γραμμή και να κινείται έτσι όσο του επιτρέπει το άλλο πόδι χωρίς να δώσει επανάληψη ο διαιτητής, όπως συμβαίνει σήμερα αν ο τερματοφύλακας πάει πιο μπροστά. Εφόσον περάσει η συγκεκριμένη αλλαγή στη συνεδρίαση της 2ης Μαρτίου, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου
. Παράλληλα σημειώνεται ότι η IFAB προτίθεται να διατηρήσει το ισχύον σύστημα στη διαδικασία πέναλτι, με τις εναλλάξ εκτελέσεις από τις δύο ομάδες και να απορρίψει το σύστημα ABBA (η πρώτη ομάδα εκτελεί ένα πέναλτι και από εκεί και πέρα οι εκτελέσεις γίνονται ανά δύο σερί για κάθε ομάδα), το οποίο χρησιμοποιείται σε ορισμένες διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, αναφορικά με το χέρι που γίνεται εντός περιοχής από παίκτες της αμυνόμενης ομάδας, πρόκειται να απαλειφθεί ο ορισμός του «σκόπιμου» ή «μη σκόπιμου» χεριού και η ενδεχόμενη παράβαση θα δίνεται ανάλογα με την απόσταση του βραχίονα από το σώμα του ποδοσφαιριστή.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ