2018-12-03 07:29:25
Φωτογραφία για Στον ανακριτή 4 αστυνομικοί για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου - Απολογούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη
Οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που «πέρασαν» χειροπέδες στον 33χρονο, ενώ ένας εξ’ αυτών στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να του δίνει μία κλωτσιά.

Την ίδια ώρα η πλευρά της οικογένειας του ακτιβιστή ζήτησε την Παρασκευή, με υπόμνημά της, την μετατροπή του κατηγορητηρίου για τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Μετά την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεε αιτιωδώς τα χτυπήματα σε βάρος του Ζακ με τον θάνατό του, η κίνηση αυτή από την πλευρά της οικογένειας ήταν αναμενόμενη. Επιπλέον, «όπλο» στα χέρια των δικηγόρων της οικογένειας είναι και το βίντεο που δημοσιεύθηκε με τα χτυπήματα σε βάρος του 33χρονου.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, με στόχο να μην μείνει καμία πτυχή υπόθεσης ανεξερεύνητη, ο δικαστικός λειτουργός έχει στείλει ήδη κλήσεις προς απολογία σε αστυνομικούς, ενώ μένει να δούμε ποια θα είναι η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύ βασικών κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν ήδη απολογηθεί (για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης) και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με όρους.

Οι αστυνομικοί πάντως αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία σήμερα από τον ανακριτή, προκειμένου να πάρουν δικογραφία και προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Πηγή:  iefimerida.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ