2018-12-03 09:23:06
Φωτογραφία για Hλεία: Χειροπέδες στον ληστή των ΕΛΤΑ
Μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε η Ασφάλεια Ήλιδας, καθώς έφτασε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανθρώπου που φέρεται να διέπραξε τη ληστεία στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο

Βαρθολομιό, το πρωί της Πέμπτης.

Οι αστυνομικοί του Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες επί της ουσίας να φτάσουν στα ίχνη του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 20χρονο από το Βαρθολομιό που τελευταία όμως διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε έλθει στην περιοχή την Δευτέρα με σκοπό τη διάπραξη της ληστείας.

Μάλιστα αναζητούσε συνεργούς από το φιλικό του περιβάλλον. Εισπράτοντας όμως αρνητικές απαντήσεις από όλους, αποφάσισε το πρωί της Πέμπτης να προχωρήσει στη ληστεία μόνος του.

Ο 20χρονος τελικά όπως αποδείχθηκε δεν χρησιμοποίησε πιστόλι, αλλά μια καραμπίνα την οποία και έκοψε με τροχό, μετατρέποντάς την σε κοντόκαννη.


Στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που υπήρξαν, βρήκαν το όπλο, αλλά και μέρος των χρημάτων από τα 400 ευρώ που άρπαξε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, κυρίως σε χαρτονομίσματα των 10 ευρώ και λίγα των πέντε και των είκοσι.

Ο φερόμενος ως δράστης είχε παρελθόν με βίαιη αρπαγή τσαντών από γυναίκες στον Πύργο το 2015 και καλλιέργεια κάνναβης.

Στενά παρακολούθησε την εξέλιξη της υπόθεσης και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης, στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών και της προανάκρισης.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή, είχαν φτάσει πολύ γρήγορα στα ίχνη του δράστη και όπως είχε γράψει και το ilialive.gr είχαν κάνει προσαγωγή ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης φορώντας κουκούλα τύπου «full face» και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βαρθολομιού 400 ευρώ.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Βαρθολομιό, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στο Βαρθολομιό.

Ειδικότερα, ο 20χρονος την 29/11/2018 το πρωί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας  κουκούλα τύπου «full face»,  μετέβη σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. που βρίσκονταν σε λειτουργία και  απειλώντας με πυροβόλο όπλο υπάλληλο, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες από τους αστυνομικούς  του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι οποίοι αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 20χρονο στην ίδια περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       Ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με αποκομμένο τμήμα της κάνης του,

•       Ένα φυσίγγιο,

•       Δυο κινητά τηλέφωνα

•       Το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ και

•       Τέσσερα γάντια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

πηγή: patrisnews.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ