2018-12-03 09:36:43
Φωτογραφία για Τι θα γίνει με τις ΚΥΑ για τα Ειδικά Μισθολόγια. Πότε πληρώνονται συντάξεις-επιδόματα
Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ.

Σύμφωνα με σημερινό (03/12/2018) δημοσίευμα της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»:

Καθαρογράφεται από μέρα σε μέρα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του επιδόματος παιδιού και, όπως όλα δείχνουν, των αναδρομικών που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια. Στην πλειονότητά τους, οι πιστώσεις θα έχουν γίνει πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τα εν λόγω βοηθήματα, επιδόματα και τις συντάξεις οι ημερομηνίες καταβολής τους αναμένεται να είναι οι εξής:

1. Επίδομα παιδιού (αίτηση Α21): Η καταβολή του επιδόματος παιδιού υπολογίζεται ότι θα γίνει έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. θα αφορά το χρονικό διάστημα του διμήνου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018.

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 από όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος αίτηση.


2. Συντάξεις:Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις του τ. ΟΓΑ και του τ. ΟΑΕΕ. Μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν και οι κύριες συντάξεις όλων των υπόλοιπων πρώην Ταμείων που έχουν τεθεί υπό τη σκέπη του ΕΦΚΑ. Προσπάθεια να καταβληθούν όλες οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου πριν από τα Χριστούγεννα καταβάλλει και η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ.

3. Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων: Με βάση το περιεχόμενο των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, τα αναδρομικά στους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους ενστόλους, πανεπιστημιακούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη των κρατικών ορχηστρών υπολογίζεται ότι θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μέχρι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, νομικοί υποστηρίζουν ότι, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα και οι πιστώσεις δεν γίνουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η τελική προθεσμία που έχει η κυβέρνηση, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, είναι η 23η Ιανουαρίου 2019.

Επίσης, σύμφωνα με το militaire.gr:

Κανένα απολύτως θέμα δεν υπάρχει με τα αναδρομικά των στρατιωτικών παρά τα όσα γράφονται. Εδώ και λίγα 24ωρα τα χρήματα για την κατοβολή τους έχουν κάνει τη διαδρομή υπουργείο Οικονομικών – ΥΠΕΘΑ και από εκεί στους κωδικούς των Γενικών Επιτελείων όπου και βρίσκονται. Με λίγα λόγια απομένει το πάτημα το πλήκτρου enter για να πάνε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής και γίνει η καταβολή τους.

Τι απομένει; Η τροπολογία που πρότεινε ο Καμμένος και θα καταθέσει άμεσα  το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αποφευχθεί η φορολόγηση του 35%. Όπως έγραψε το Militaire.gr τα ποσά των αναδρομικών θα φορολογηθούν ως “ειδικό εισόδημα αυτοτελώς φορολογούμενο” και όχι στις φετεινές φορολογικές δηλώσεις.

Όσοι επικαλούνται την πρόβλεψη της ΚΥΑ που δίνει περιθώριο μέχρι 27 Ιανουαρίου για την καταβολή αναδρομικών σε “ειδικά μισθολόγια”, μάλλον αγνοούν ότι στα ειδικά μισθολόγια δεν περιλαμβάνονται μόνο οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί εργαζόμενοι που ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια. Δεν γνωρίζουμε αν γι΄ αυτούς η επιστροφή των αναδρομικών τους μπορεί να γίνει μέσα στο 2018,  όπως προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος για το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ. Α.. Ο νομοθέτης βάζει την ημερομηνία  27 Ιανουαρίου του 2019 να έχουν αποδοθεί σε όλους τους δικαιούχους τα αναδομικά από τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι, οι στρατιωτικοί θα πάρουν τα αναδρομικά εντός του μήνα,  με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Δεκεμβρίου. Συνεπώς ψυχραιμία…
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ