2018-12-03 11:30:11
Φωτογραφία για Ξαναπροσλαμβάνουν τους επικουρικούς που θα απολυθούν στο τέλος του χρόνου
Με νέα ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, οι επικουρικοί που αναμένεται να αποχωρήσουν ως το τέλος του χρόνου μπορούν να επανεγγραφούν στους καταλόγους πριν λήξει η θητεία τους.

Onmed.gr

Αυτό προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και αναμένεται να εκδοθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Το κείμενο της τροπολογίας αναφέρει ρητά με ότι με τη ρύθμιση αυτή εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος Υγείας, το οποίο σε δύο μήνες αναμένεται να βρεθεί με 1.100 επικουρικούς γιατρούς λιγότερους.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον τρόπο αυτοί οι επικουρικοί γιατροί που έχουν συμβάσεις που λήγουν στο τέλος του χρόνου, θα μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους μέσω επαναπρόσληψης από τους καταλόγους που διατηρούν οι υγειονομικές περιφέρειες.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση «ποντάρει» στους επικουρικούς γιατρούς για την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ, αφού οι μόνιμες προσλήψεις ακολουθούν αργούς ρυθμούς.

Πριν λίγες μέρες, άλλωστε, υπήρξε άλλη μια ρύθμιση που διευρύνει τη συμμετοχή στους καταλόγους επικουρικών. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε στα 67 το όριο ηλικίας για τους γιατρούς που επιθυμούν να καλύψουν θέσεις επικουρικών στο ΕΣΥ. Δηλαδή μέχρι τα 67 του, ένας γιατρός μπορεί να κάνει αίτηση για επικουρικός.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ