2018-12-03 19:49:00
Φωτογραφία για Δεν ανοίξε την Τρίτη η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα
Αν και ο Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής οτι η πλατφόρμα θα ανοίξει την

Τρίτη, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ δήλωσε ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας και όχι την Τρίτη όπως δήλωσε την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)μ Αναστάσιο Τάγαρη.

«Αύριο (σ.σ. την Τρίτη) αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι» είπε στην ΕΡΤ1 ο κ. Τάγαρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, η πληρωμή του μερίσματος «αναμένεται να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου», διευκρινίζοντας πως «η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα».


Συνέστησε, επίσης, «σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε «πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν».

Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι «όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ