2018-12-04 00:57:59
Φωτογραφία για Άδωνις Γεωργιάδης: Μετά από δύο χρόνια διασυρμού λένε να ελεγχθώ για ηθική αυτουργία για 3 πλημμελήματα
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Επί της ουσίας δικαιωμένος και έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τέως υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον Real FM για το πόρισμα της Εξεταστικής στη Βουλή.

"Η υπόθεση των λεγομένων 23 προσλήψεων έχει ολοκληρωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη που είναι προκαταρκτική έρευνα και έχουν ασκηθεί και πέντε διώξεις σε υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε:

"Ο εισαγγελέας αν πίστευε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις δικής μου ηθικής αυτουργίας δεν θα με είχε καλέσει; Προφανώς και ναι. Η προκαταρκτική έρευνα της Δικαιοσύνης έχει ολοκληρωθεί, έχει γίνει. Την έκανε ο εισαγγελέας κ. Δραγάτσης. Έχει κατατεθεί το πόρισμα στη Βουλή. Και ο εισαγγελέας αφού ήλεγξε την υπόθεση και άσκησε διώξεις, δεν βρήκε καμία δική μου ηθική αυτουργία. Αφού, η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί, δεν πρόκειται να αποφανθεί στο μέλλον, είναι τετελεσμένο γεγονός, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει τι;


Ενώ η εντολή της Βουλής ήταν να ελέγξει την περίοδο μέχρι την 31-12-2014 για να βάλει εμένα στο κάδρο, επειδή ασχολείται μαζί μου δύο χρόνια και δεν μου έχουν βρει τίποτα, βάζει ενδεχόμενη ηθική αυτουργία σε αδικήματα υποτίθεται τελεσθέντα το 2016 και το 2017, δηλαδή σε χρονική περίοδο που δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει η εξεταστική επιτροπή και το κυριότερο η εξεταστική επιτροπή εκ του Συντάγματος δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα παρά μόνον τα αδικήματα των υπουργών, ενώ αυτά δεν είναι υπουργικά αδικήματα" .

Κατάχρηση εξουσίας και συκοφαντική δυσφήμιση

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ως γνωστόν δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ως εκ τούτου συμπλήρωσε στη συνέντευξή του ότι "αυτό ονομάζεται κατάχρηση εξουσίας και όσον αφορά όλα τα δημοσιεύματα "βαρύ το κλίμα για τον Γεωργιάδη" και όλα αυτά, είναι συκοφαντική δυσφήμηση. Θα ελεγχθούν και για τα δύο".

Όσο για μία πιθανή προκαταρκτική επιτροπή συμπληρώνει:

"Αν θέλουν να κάνουν προκαταρκτική επιτροπή για την περίοδο της θητείας μου, έχουν κάθε δικαίωμα, καλώς να ορίσουν, να γράψουν και για ποιο αδίκημα με κατηγορούν, να πάμε να ψηφίσουμε και έχω πει εκ των προτέρων ότι εγώ θα κάνω χρήση του νόμου Καστανίδη και παραιτούμαι πάσης παραγραφής. Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν όμως.

Επειδή δεν βρήκαν τίποτα για τη θητεία μου, λένε να ερευνήσει η δικαιοσύνη για την περίοδο που εγώ δεν ήμουν υπουργός, για την ηθική μου αυτουργία για τα αδικήματα των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή ότι εγώ τους έβαλα να τα κάνουν. Ότι εγώ τους έβαλα να κάνουν την υπεξαγωγή εγγράφων την οποία κατηγορούνται ότι έκαναν το 2015 ή την ψευδορκία που έκαναν το 2017" συμπλήρωσε.

"Προσέξτε το ακόμα καλύτερα, τα τρία αυτά αδικήματα, τα οποία έχουν προσωποποιηθεί στις διώξεις του εισαγγελέα, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. Δηλαδή αυτό που με κατηγορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελεγχθώ αν θα ήμουν ηθικός αυτουργός σε τρία πλημμελήματα. Δηλαδή μετά από δύο χρόνια εξεταστικής, μετά τον διασυρμό του ονόματος μου επί καθημερινής βάσεως, μετά τις προαναγγελίες ότι θα πάω φυλακή, μετά από όλα αυτά, φτάνουν να πουν να ελεγχθώ για ενδεχόμενη ηθική αυτουργία για τρία πλημμελήματα. Το βλέπετε λογικό;" αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ