2018-12-04 08:26:13
Φωτογραφία για Πακιστανοί απαγωγείς βασάνιζαν άγρια επί 6 ημέρες ομοεθνή τους ζητώντας λύτρα
Εάν η εξιστόρηση δεν γινόταν μέσα από τις σελίδες απόφασης του Αρείου Πάγου, δεν θα γινόταν πιστευτή η περιγραφή απαγωγής και βασανιστηρίων μεταξύ Πακιστανών μέσα στην Αθήνα για

να εισπράξουν λύτρα από ομοεθνείς τους.

Ομάδα Πακιστανών οργάνωσε απαγωγή ομοεθνούς τους, τον οποίο βασάνισαν επί 6 ημέρες, μέχρι του σημείου να βγάζουν τα νύχια του με πένσα, ζητώντας λύτρα από τους συγγενείς τους, τόσο στο Πακιστάν όσο και στον Ασπρόπυργο.

Συγκέντρωσαν 7.000 ευρώ από τα λύτρα, αλλά συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Δύο εξ αυτών από τις φυλακές Αλικαρνασσού και Κορυδαλλού, ζήτησαν να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσής τους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Δεκέμβριο του 2010 Πακιστανός επισκέφθηκε ομοεθνή του με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και τον έπεισε να πάνε να δουν ένα αυτοκίνητο στο Περιστέρι το οποίο πωλείτο σε συμφέρουσα τιμή και ενδιαφερόταν να το αγοράσει.


Πράγματι πήγε και τον πήρε από το σπίτι του στον Ασπρόπυργο και τον μετέφερε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα. Εκεί τον περίμεναν τέσσερεις ομοεθνείς του, εκ των οποίων οι δύο είχαν μπει παράνομα στην χώρα μας και δεν είχαν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Με το που μπήκε στο ημιυπόγειο έβαλαν στο πρόσωπό του ένα σεντόνι και άρχισαν να τον χτυπούν δυνατά σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ του αφαίρεσαν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του και το τσαντάκι που είχε μέσα ένα κινητό τηλέφωνο. Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια, τον φίμωσαν και τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Καθημερινά τον χτυπούσαν, ενώ του αφαίρεσαν με πένσα ορισμένα από τα νύχια των ποδιών του και του έκαιγαν με πυρακτωμένο μαχαίρι τους γλουτούς του.

Οι απαγωγείς απαιτούσαν από τους συγγενείς του, τόσο στο Πακιστάν όσο και στον Ασπρόπυργο, να τους καταβάλουν 3.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, διαφορετικά απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν. Μάλιστα, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, τον εξανάγκαζαν με την απειλή μαχαιριού, να τηλεφωνεί στους συγγενείς του στο Πακιστάν και να τους ζητάει να καταβάλουν λύτρα για τον απελευθερώσουν. Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων τον χτυπούσαν για να ακούγονται οι φωνές του, ώστε να εξαναγκασθούν οι συγγενείς να καταβάλουν τα χρήματα.

Επιπρόσθετα οι απαγωγείς τηλεφωνούσαν σε εξάδελφο του που έμενε στην Αθήνα και απαιτούσαν να τους καταβάλει 3.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας ότι αν δεν τους δοθούν τα χρήματα θα τον σκοτώσουν. Έτσι, μπόρεσαν και συγκέντρωσαν 7.000 ευρώ από την Ελλάδα και το Πακιστάν, ενώ εξ αυτών ποσό 2.000 κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό των απαγωγέων.

Η έφοδος των αστυνομικών στο διαμέρισμα

Όμως, ένας εξάδελφος του θύματος πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου και είπε ότι από πληροφορίες που έχει συλλέξει από άλλους ομοεθνείς του, γνώριζε σε ποιο διαμέρισμα έχουν οι απαγωγείς τον συγγενή του. Πράγματι, έγινε έφοδος των αστυνομικών στο διαμέρισμα και βρέθηκαν μέσα οι 4 απαγωγείς οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά τελικά συνελήφθησαν.

Σε ένα από τα δωμάτια ήταν ο απαχθείς ξαπλωμένος σ’ ένα κρεβάτι με δεμένα τα πόδια του με μία ζώνη και τα χέρια του με πλαστικές χειροπέδες, ενώ τα μάτια του ήταν καλυμμένα με ύφασμα το οποίο ήταν τυλιγμένο με πλαστική ταινία γύρω από το κεφάλι του.

Δίπλα του υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο που έπαιζε δυνατά μουσική για να μην ακούγονται οι φωνές και οι κλήσεις του για βοήθεια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας και τους περαστικούς.

Το σώμα του ήταν σε τραγική κατάσταση, καθώς είχε πολλαπλές κακώσεις, τις οποίες είχαν προκληθεί με δυνατά χτυπήματα και με πυρακτωμένο σίδερο.

Ειδικότερα, όπως περιγράφουν οι αρεοπαγίτες: «Έφερε πολλαπλές πλατιές εκχυμώσεις κατά τα άνω άκρα και την οπίσθια επιφάνεια της δεξιάς κνήμης, θλαστικά τραύματα κατά τη δεξιά πηχεοκαρπική άρθρωση και στις ποδοκνημικές αρθρώσεις, εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις κατά τα κάτω άκρα και τις γλουτιαίες χώρες και πολλαπλά εγκαύματα δια θερμικού μέσου προκληθέντα σε αμφότερες τις γλουτιαίες χώρες μερικού πάχους» και συνεχίζουν: «Λόγω των δυνατών χτυπημάτων τα οποία κατάφεραν επανειλημμένα στον παθόντα, αλλά και των μέσων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν (γρονθοκοπήματα-πυρακτωμένο σίδερο), μπορούσε να προκληθεί στον παθόντα βαριά σωματική του βλάβη».

Όλοι οι απαγωγείς καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 ετών ο καθένας και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για τα αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της εκβίασης με σωματική βία και με απειλές με επικείμενο κίνδυνο ζωής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας.

dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ