2018-12-04 08:35:39
Φωτογραφία για Mercedes, Ferrari, Red Bull, Force India, Williams
Το δεύτερο μέρος της προεπισκόπησης στην Formula 1, για τις ομάδες που θα ξεκινήσουν στο πρωτάθλημα, παρουσιάζει το Top 5 των εργοστασιακών ομάδων, στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις που θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο των κατασκευαστών.

Είναι σίγουρο ότι και φέτος στη Formula 1, Mercedes, Ferrari και Red Bull θα δώσουν τη μάχη για τον τίτλο όχι μόνο στους οδηγούς αλλά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Σε τι κατάσταση βρίσκονται όμως τα φαβορί; Τι έδειξαν οι τελικές δοκιμές ενόψει Μελβούρνης; Πάμε λοιπόν.

Mercedes

Οδηγοί: Lewis Hamilton και Valtteri Bottas

Κινητήρας: Mercedes

2017 βαθμοί: 668

Ταχύτερος γύρος δοκιμών: 1: 18.400 (έβδομος ταχύτερος)

Απόδοση: 1/2

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές φαίνεται να είναι η ομάδα που θα έχει και φέτος τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Η περίοδος των χειμερινών δοκιμών σεζόν επιβεβαίωσε ότι και τα προηγούμενα χρόνια. Την υπεροχή της Mercedes. Το περσινό πρωτάθλημα ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό, καθώς ήρθε μετά την γενναία αλλαγή των κανονισμών, υπογραμμίζοντας γιατί η Mercedes είναι μια από τις μεγάλες ομάδες του αθλήματος όλων των εποχών.


Ο συνδυασμός του παγκόσμιου πρωταθλητή, Lewis Hamilton και ο Γερμανός κατασκευαστής θα είναι και φέτος ένα…φονικό δίδυμο για όποιον τολμήσει να τους αμφισβητήσει. Ο Λιούις είναι πολύ κοντά στο να ανανεώσει την συνεργασία του με την ομάδα και θα μπει με την καλύτερη ψυχολογία στο κυνήγι του πέμπτου παγκόσμιου τίτλου του.

Το 2017 η Mercedes ήταν ασυναγώνιστη. Παρά το ανταγωνιστικό δέυτερο μέρος του περσινού πρωταθλήματος, οι εγκαταλείψεις της Ferrari στους τελευταίους αγώνες, έδωσε το πρωτάθλημα στον Χάμιλτον και την Mercedes. Το μονοθέσιο με την εισαγωγή της Pirelli σε καινούργιες γόμες για το 2018, στις δοκιμές έδειξε ότι η W09…αισθάνεται καλύτεραμε τα μαλακά ελαστικά και η Mercedes έχει πολλά να σχεδιάσει στη στρατηγική της, για να παραμείνει στην κορυφή, αφού οι ανταγωνιστές της προσπαθούν να την φτάσουν.

Ferrari

Οι οδηγοί: Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen

Κινητήρας: Ferrari

2017 βαθμοί: 522

Ταχύτερος γύρος δοκιμών: 1: 17.182 (ταχύτερος)

Απόδοση: 10/3

Η Ferrari χρησιμοποίησε την σεζόν 2017 την αλλαγή των κανονισμών για τα αεροδυναμικά βοηθήματα και έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, κυνηγώντας ουσιαστικά την Mercedes.

Έχοντας αποδείξει ότι δεν έχει ξεχάσει πως χτίζεις για να φτάσεις σε έναν τίτλο, η ιταλική ομάδα κινείται σιωπηλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η περίοδος των δοκιμών έστειλε ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με τη φετινή της δύναμη, αλλά η Ferrari είναι ξεκάθαρο πως θα βρίσκεται και φέτος στους πρωταγωνιστές.

Η διατήρηση ενός επιτυχημένου ρυθμού ανάπτυξης στη διάρκεια του πρωταθλήματος και εάν αποφύγει τις περσινές ατυχίες θα είναι το κλειδί για την επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Sebastian Vettel οδήγησε πέρσι καταπληκτικά και πιστεύει πως εάν αυτό συνεχιστεί και το 2018, θα είναι μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, όπως και η Ferrari στους κατασκευαστές. Ωστόσο το ερωτηματικό που ακούει στο όνομα, Kimi Raikkonen και την απογοητευτική του πορεία στο να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών, ίσως να παίξει το ρόλο του στο στόχο της ιταλικής ομάδας.

Η Mercedes και η Red Bull έχουν καλά ζευγάρι οδηγών που θα παλέψουν για τον τίτλο των ομάδων τους. Παρά τις περιστασιακές εκλάμψεις του Raikkonen, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, σπάνια βρέθηκε στο ίδιο επίπεδο με τον Vettel. Μια επανάληψη αυτής της εικόνας για τον Φιλανδό θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδια στις φιλοδοξίες τίτλου του Vettel, εάν η Red Bull που θα είναι επίσης στο κόλπο της διεκδίκησης, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα με τους οδηγούς της.

Red Bull

Οι οδηγοί: Ντάνιελ Ricciardo και Max Verstappen

Κινητήρας: Renault

2017 βαθμοί: 368

Ταχύτερος γύρος δοκιμών: 1: 18.047 (τρίτος ταχύτερος)

Απόδοση: 10/3

Η Red Bull παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν είχε το πακέτο ικανό για να κερδίσει το πρωτάθλημα από τότε που η F1 άλλαξε τους κινητήρες V8 με τους σημερινούς V6, έχει δείξει πως βελτιώνεται συνεχώς στην αεροδυναμική της αντοχή, ολοκληρώνοντας κάθε χρονιά με ανοδική απόδοση.

Πάντως μέχρι τώρα η Red Bull υπολείπεται της Mercedes και της Ferrari και στην Μελβούρνη οι προβλέψεις λένε πως δύσκολα θα μπορέσει να τις ακολουθήσει. Εάν πάντως καταφέρει να κυνηγήσει τους πρωτοπόρους, θα δείξει πως θα είναι υπολογίσιμη δύναμη στο φετινό πρωτάθλημα.

Με τους Max Verstappen και τον Daniel Ricciardo, η Red Bull έχει ίσως το καλύτερο δίδυμο για το στόχο αυτό. Ένα δίδυμο που έχει πολύ καλές σχέσεις μεταξύτου και αν βρεθεί σε θέση να βρεθεί στην κορυφή, θα συνεργαστεί με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα.

Force India

Οι οδηγοί: Sergio Perez και Esteban Ocon

Κινητήρας: Mercedes 2017

2017 βαθμοί: 187

Ταχύτερος γύρος δοκιμών: 1: 18.967 (8η ταχύτερα)

Απόδοση: 300 / 1

Η Force India στο τελευταίο πρωτάθλημα ήταν σταθερά το καλύτερο από τα μονοθέσια πίσω από το Big 3 και φέτος ίσως κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός.

Renault και McLaren, με δυνατούς κινητήρες και αυξημένους προϋπολογισμούς, είναι πιθανό να είναι δυνατά στον ανταγωνισμό για την 4η θέση. Η Force India θα πρέπει να ανταγωνιστεί και τις δύο ομάδες σε μία μεγάλη σεζόν 21 αγώνων, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος της.

Η Mercedes τροφοδοτεί κινητήρες την ομάδα και αυτό ίσως γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της Force India.

Υπάρχουν ακόμα περίπτωση για αλλαγή ονόματος πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος , το οποίο θα φέρει νέες ευκαιρίες χορηγίας στο μέλλον, αλλά αυτό είναι απίθανο να αποσπάσε την προσοχή από τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας.

Williams

Οδηγοί: Lance Stroll και Sergey Sirotkin

Κινητήρας: Mercedes

2017 βαθμοί: 83

Ταχύτερος γύρος δοκιμών: 1: 19.189 (δέκατος ταχύτερος)

Απόδοση: 500/1

Σε αντίθεση με την Force India, η Williams προσπαθεί τα τελευταία δύο χρόνια να βελτιώσει το μονοθέσιο της κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Μια νέα ριζοσπαστική αεροδυναμική ιδέα εφαρμόστηκε φέτος, από τους Paddy Lowe και τον Dirk de Beer, και αυτό συνήθως δεν οδηγεί σε άμεσα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, ο Lowe παραδέχτηκε ότι η ομάδα απέχει ακόμη πολύ από το να φτάσει στο υψηλότερο σημείο απόδοσης της ανανεωμένης FW41. Η προσοχή της ομάδας στρέφεται στους δύο άπειρους οδηγούς της ομάδας, τον Lance Stroll και τον πρωτάρη Sergey Sirotkin.

Η ομάδα έχει βάλει ένα τεράστιο στοίχημα επενδύοντας στα νιάτα και την ικανότητά της να βελτιώσει την FW41. Ο Robert Kubica είναι μια προσθήκη στην ομάδα ως εφεδρικός οδηγός, αλλά η γνώση του για τα ελαστικά της Pirelli είναι μικρή, μετά από επτά χρόνια απουσίας του από τη Formula 1, αλλά η εμπειρία του στο σπορ είναι πάντα πολύτιμη.
kartgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ