2018-12-04 09:26:30
Φωτογραφία για 1η Στρατιά: ''Βαρβάρα την Αγία Τιμήσουμε''
 Του Ηλία Προύφα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο εόρτιος εσπερινός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Στρατοπέδου ”Μπουγά” στη Λάρισα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό όπου χοροστάτησε ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρβάβου, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλειος Τσούτσουρας και ο Στρατιωτικός Ιερέας της 1ης Στρατιάς, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Σαμαράς, παρευρέθησαν Αξιωματικοί της 1ης Στρατιάς με επικεφαλής τον Πυροβολητή Στρατηγό, Δημόκριτο Ζερβάκη, ο Βουλευτής της ΝΔ Λάρισας Χρ. Κέλλας, Διοικητές Μονάδων καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί.

Σημαντική ήταν και φέτος η προσέλευση αρκετών πιστών οι οποίοι τίμησαν τη χάρη της Αγίας Βαρβάρας συμμετέχοντας τόσο στον εσπερινό, την τελετή της αρτοκλασίας καθώς και στην λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους χώρους του στρατοπέδου.

Σήμερα κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης κ.κ Ιερωνύμου και κατόπιν θα ακολουθήσει το παραδοσιακό κέρασμα με λουκουμάδες και κονιάκ από τα στελέχη του στρατοπέδου.

Δείτε βίντεο και φωτό του kranosgr:
kranos
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ