2018-12-04 10:19:13
Φωτογραφία για Στα... κάγκελα οι σωφρονιστικοί της Αλικαρνασσού
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, μετά την απόφαση της διεύθυνσης του

καταστήματος  να αναρτήσει σε κοινή θέα τα ονόματα όσων υπαλλήλων πήραν χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση κι οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα ένστασης. Οι εργαζόμενοι που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα κάνουν λόγο για φανερή παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς, όπως τονίζουν,  η συγκεκριμένη διαδικασία είναι μυστική κι ο κάθε αξιολογούμενος θα πρέπει να εισέλθει στο taxis με τους προσωπικούς του κωδικούς, προκειμένου να δει την βαθμολογία του. Αντί λοιπόν όπως λένε οι εργαζόμενοι ο διευθυντής να τους καλέσει προσωπικά τον καθένα και να τους ρωτήσει αν επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση,  ανάρτησε όπως καταγγέλλεται, ονόματα υπαλλήλων με χαμηλή αξιολόγηση. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην «Π», «στο σημείο όπου τοιχοκολλήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης δεν έχουν μόνο πρόσβαση οι υπάλληλοι του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά κι οι κρατούμενοι, οι επισκέπτες των κρατουμένων, οι δικηγόροι, οι προμηθευτές και γενικά ο κάθε πολίτης που εισέρχεται στο χώρο του διοικητηρίου»
. Όπως τονίστηκε επίσης στην καταγγελία που μας έγινε, «κάποιοι εκ των εργαζομένων που είδαν τα ονόματα τους  σε δημοσία θέα, έχουν κινήσει ήδη διαδικασίες προκειμένου να καταγγείλουν την παράνομη όπως υποστηρίζουν ενέργεια του ανωτέρου τους, τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».

Τι υποστηρίζει η διεύθυνση

                                                            

Τη δική του εκδοχή  δίνει μιλώντας στην «Π» ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος κ. Μαυραντωνάκης, στον οποίο απευθυνθήκαμε. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ανάρτησε τη λίστα αυτή, ο σκοπός του όμως όπως είπε, ήταν να ενημερωθούν εγκαίρως όσοι αξιολογήθηκαν με χαμηλή βαθμολογία και έχουν το δικαίωμα ένστασης.

«Τη μία ημέρα έκανα την ανάρτηση και την επόμενη την κατέβασα, γιατί θεώρησα ότι κάποιοι θα παρεξηγήσουν τις προθέσεις μου και θα στραφούν εναντίον μου. Ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν για να προλάβουν τις ημερομηνίες. Δεν υπήρχε καμία σκέψη διαπόμπευσης, όπως άκουσα.  Θα πρέπει σε διάστημα μίας εβδομάδας να κάνουν ένσταση, όσοι ενδιαφέρονται, διαφορετικά χάνουν αυτό το δικαίωμα. Αντί λοιπόν να καλώ έναν- έναν τους ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενήργησα με αυτό τον τρόπο για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι συνάδελφοι» ανέφερε ο κ. Μαυραντωνάκης.

Θάνος Περβολαράκης

patris.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ