2018-12-04 16:08:59
Φωτογραφία για Tα «Κίτρινα Γιλέκα» πάνε... ευρωεκλογές
Δημοσκόπηση της Ifop δείχνει ότι το κίνημα έφερε τα πάνω-κάτω στην αντιπολίτευση - Λεπέν και Μελανσόν δίνουν μάχη για την πρώτη θέση - Βίντεο με επτά αστυνομικούς

να ξυλοκοπούν έναν διαδηλωτή των «Κίτρινων Γιλέκων» εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση

Αφού απέρριψε την πρόσκληση του πρωθυπουργικού γραφείου, ένας από τους εκπροσώπους των Κίτρινων Γιλέκων, ο Ζαν Φρανσουά Μπαρναμπά, δήλωσε σήμερα ότι το κίνημα πάει ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό δίκτυο «France Inter», ο Μπαρναμπά υποστήριξε ότι θα επεξεργαστεί έναν κατάλογο υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Την ώρα που το Ελιζέ προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση, ένα βίντεο με επτά συνολικά Γάλλους αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με μανία έναν διαδηλωτή των «Κίτρινων Γιλέκων» στους δρόμους του Παρισιού, κάνει το γύρο του Διαδικτύου εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τις γαλλικές αρχές.

Το βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» δείχνει αρχικά δύο αστυνομικούς να σέρνουν τον διαδηλωτή και στη συνέχεια άλλοι πέντε να αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν. Ο διαδηλωτής δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, τα «Κίτρινα Γιλέκα» ανακατεύουν γερά την... τράπουλα της γαλλικής αντιπολίτευσης,όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δημοσκόπηση της «Ifop» για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match» δείχνει για πρώτη φορά τη Λεπέν και τον Μελανσόν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση.

Το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν «Εθνικό Μέτωπο» λαμβάνει 33% ενώ οι «Ανυπότακτοι Γάλλοι» του Ζαν Λικ Μελανσόν έρχονται πρώτοι με ποσοστό 34%.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ